Maajoukkueet

Pelaajakortti: Lauri Stenfors – Kivenkova, Stenhård

24.11.
2021
Maajoukkueet

Kivenkova, stenhård.

31-vuotias puolustaja Lauri Stenfors on puolustuspelin erikoismies. Kaksinkertainen maailmanmestari edustaa Suomea MM-tasolla neljännen kerran.

TPS:n tukipilareihin lukeutuva puolustaja haki viime vuosikymmenellä vauhtia pääkaupungiseudulta ja SSV:stä, jonka riveistä nousi myös maajoukkueeseen. Pelillinen osaaminen on monipuolistunut vuosien mittaan, mutta parhaiten Stenfors tunnetaan fyysisestä kovuudestaan ja puolustusosaamisestaan. Jopa ruotsalaiset ovat tunnustaneet, että Stenfors on omassa päässä ihan maailman kärkeä.

Arvosanat:

Nopeus 77
Stenfors on pallottomana varsin sähäkkä, joskaan ei erityisen nopea. Pallollisena ei kuulu joukkueen kärkeen nopeuden osalta.

Laukaus 70
Vaikka Stenforsin laukaus on kehittynyt vuosien varrella niin se ei ole kovuudeltaan ja tarkkuudeltaan erityisen hyvä joukkueen yleiseen tasoon nähden. Tekee ajoittain maaleja seurajoukkuetasolla, mutta MM-tasolla maalitili on toistaiseksi avaamatta.

Mentaliteetti 89
Ei anna periksi ikinä ja on luotettava pelaaja kaiken kaikkiaan. Ei ehkä mikään ratkaisupelaaja maajoukkuetasolla, mutta ei myöskään petä odotuksia missään tilanteessa.

Hyökkäyspelaaminen 72
Pari vuotta sitten lukema olisi ollut vielä huomattavasti alhaisempi. Maajoukkueessa rooli ei ole tavannut olla kovin hyökkäysvoittoinen, mutta seurajoukkuetasolla on osoittanut, että hyökkääminen luonnistuu tarvittaessa. Kansainvälisen tason vahvuudet eivät kuitenkaan tue juurikaan hyökkäyspelaamista.

Puolustuspelaaminen 99
Puolustuspään puolustuspelaajana maailman ehdotonta kärkeä. Ei päästä ketään helpolla. Sijoittuu hyvin, on loistava kaksinkamppailija ja sopivalla tavalla periksiantamaton pelaaja, jonka ohi ei mene pallot eikä vastustajat.

Pallonkäsittely 70
Pallollinen pelaaminen on kehittynyt, mutta pallonkäsittely on edelleen isoin kehityskohde. Toisaalta tiedostaa tämän varsinkin kansainvälisellä tasolla, eikä pyrikään ottamaan itselleen liian suurta vastuuta pallon kanssa.

Syöttötaito 81
Tässäkin on tapahtunut vuosien varrella kehitystä ja Stenfors on teknisesti kelpo syöttämään. Kansainvälisellä tasolla ei yleensä hae mitään ihmeellisyksiä, vaan tekee perusvarmaa työtä tälläkin saralla.

Fyysisyys 98
Kaksinkamppailijana ihan maailman kärkeä, vaikka ei ole mitenkään fyysisellä koolla pilattu. Vääntämisen ohella tarvittaesssa repii, roikkuu ja raastaa – vieläpä useimmiten sääntöjen puitteissa. Pelaaja jonka kanssa monikaan ei halua mennä kulmiin kamppailemaan tilasta ja pallosta.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi