Maajoukkueet

Pelaajakortti: Mikko Hautaniemi – Erikoisosaaja

27.11.
2021
Maajoukkueet

Erikoisosaaja.

32-vuotias Mikko Hautaniemi valmistautuu uransa toisiin MM-kisoihin. Liki parimetrinen turkulaishujoppi osui kultasuoneen ensimmäisellä yrittämällä kolme vuotta sitten Prahassa.

TPS-hyökkääjä on täysin uniikki pelaaja, joka osaa hyödyntää isoa kokoaan. Maaliahne hyökkäyspään osaaja tuo ryhmään kuuluisaa ”x-factoria”, paitsi fyysisyytensä myös monipuolisen viimeistelyvalikoimansa osalta.

Arvosanat:

Nopeus 67
Raskasrakenteisen korston jalat eivät tikkaa singerin tahdissa. Pystyy kuitenkin paikkaamaan hitauttaan ulottuvuudella ja sijoittumisella.

Laukaus 88
Maalaa kauempaakin. Kuti lähtee niin suoraan syötöstä kuin kantistakin. Ampuu hanakasti, välillä liiankin, mutta toisinaan myös yllättää heikommasta sektorista. Hautaniemi ei ole varsinainen sniper-tyyppi, vaan taiteilee maaleja monipuolisesti.

Mentaliteetti 92
Kehittynyt ja monipuolistunut kypsemmällä iällä. Nostaa tasoaan aina pykälän verran kevään kovissa peleissä. Oli TPS:n paras pistemies pudotuspeleissä sekä hopeakaudella (2018-19) että nelossijaan päättyneenä viime keväänä.

Hyökkäyspelaaminen 85
Osaa käyttää kroppaansa suojaamiseen ja on kulmaväännöissä kuin kala vedessä. Menettää palloa harvakseltaan. Pallottomana Hautaniemi liikkuu viekkaasti maalintekosektoriin. Lukee irtopalloja täsmällisesti.

Puolustuspelaaminen 70
Kokenut hyökkääjä ei ole omimmillaan oman pään kyykkimisessä. Tulee tunnollisesti alaspäin, mutta rajallisen liikkeen takia ei loista takakarvaajana.

Pallonkäsittely 86
Pitää hyvää huolta pallosta. Turkulainen osaa viedä pelivälineen niin kauas puolustajasta, että sitä on lähes mahdoton riistää höntyilemättä ulos tilanteesta.

Syöttötaito 79
Ei ole ryhmän innovatiivisimpia syöttäjiä. Ennemminkin liikuttaa sitä omille yksinkertaisilla siirroilla.

Fyysisyys 93
Ison ruhon horjuttaminen on lähes mahdotonta. Hautaniemi hallitsee kehonsa hyvin ja osaa asemoida sen optimaalisesti niin pallon kanssa kuin pallottomanakin.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi