Maajoukkueet

Pelaajakortti: Mikko Leikkanen – Tyyliniekka

27.11.
2021
Maajoukkueet

Tyyliniekka.

33-vuotias Mikko Leikkanen on selättänyt pahimmat loukkaantumiset ja suuntaa uransa toisiin MM-kisoihin. Edellisessä turnauksessa tyylikäs Classic-puolustaja juhli maailmanmestaruutta.

Leikkasta parhaiten ilmentävä kuvailu on juuri otsikon tyyliniekka. Kellään tuskin on pahaa sanottavaa mukavasta ja rauhallisesta persoonasta. Loukkaantumiset ovat varjostaneet uraa, mutta puolustaja on osannut mukauttaa pelityylinsä fyysisiin rajoitteisiin. Petteri Nykyn luottomiehiin jo Classicissa lukeutunut konkari ei tee kentällä ylimääräisiä asioita, vaan pelaa omien vahvuuksien kautta – pallolla ja ilman, tyylikkäästi.

Arvosanat:

Nopeus 70
Pitkät kuljetukset eivät kuulu Leikkasen repertuaariin, sillä räjähtävyyttä ei löydy. Joutuu kuitenkin harvoin juoksukilpailuihin, sillä osaa ennakoida täsmällisesti.

Laukaus 97
Suomen selvästi uhkaavin viivapommittaja. Laukauksessa on ruutia ja tarkkuutta. Tulinen pommi viuhuu ylähyllylle niin viivasta kuin keskisektorista, johon Leikkanen toisinaan nousee.

Mentaliteetti 95
Leikkanen on taistellut koko uransa polvivammojen kanssa ja joutunut säätelemään harjoittelukuormaa, mutta on silti 33-vuotiaana Suomen johtavia puolustajia. Se kertoo kovasta luonteesta. Kaukalossa suoritustaso pysyy tasaisen korkeana illasta toiseen.

Hyökkäyspelaaminen 83
Pelasi nuorempana hyökkääjänä, mikä näkyy kyvyssä hiippailla maalintekosektoriin. Pallollisena puolustajana erinomainen pelinavaaja, jonka tekeminen on lähes virheetöntä.

Puolustuspelaaminen 81
Mestarillinen ennakoija. Katkoo ja peittää syöttölinjoja pelinluvulla. Sijoittuu taitavasti, eikä höntyile itseään ulos tilanteista. Miinuksena kuitenkin rajallinen kamppailuvoima, jonka vuoksi riistot ovat harvassa.

Pallonkäsittely 87
Varmaotteinen pallonkäsittelijä. Pitää pallosta huolta ilman ylimääräisiä temppuja. Pystyy kääntämään peliä kovankin paineen alla.

Syöttötaito 93
Tunnistaa hyvin, minkälaista liikutusta tilanne vaatii ja kovat syötöt napsuvat omien lapoihin ilman pomppuja. Osaa murtaa linjoja pidemmillä viilloilla.

Fyysisyys 69
Fysiikka on Leikkasen heikoin osa-alue. Ei ole nopea, eikä kamppailuvoimainen. Toisaalta osannut muokata pelityyliään niin, ettei joudu vääntötilanteisiin tai juoksukilpailuihin kovin usein.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi