Maajoukkueet

Pelaajakortti: Nico Salo – Valmentajan unelmavävy

24.11.
2021
Maajoukkueet

27-vuotias Nico Salo on miesten salibandymaajoukkueen kapteeni. Vuoden 2014 MM-kisoissa debytoinut tamperelainen on lajin kaksinkertainen maailmanmestari.

Liigatasolla ja maajoukkueessa Petteri Nykyn luottomiehiin kuulunut ja kuuluva Salo on yksi monipuolisimmista senttereistä koko maailmassa. Otsikon viittauksen mukaisesti voidaan puhua valmentajan unelmapelaajasta. Julkisten esiintymisten perusteella Kapteeni Salo varmasti hyväksyttäisiin ihan oikeana vävynä useisiin perheisiin.

Arvosanat

Nopeus 95

Salo on todella hyväliikkeinen ja nopea pelaaja. Pelasi sitten sentterinä tai pakkina niin liikkeen säde on todella laaja. Ei häviä juoksukilpaa kovinkaan usein ja kuljettaa vikkelästi palloa.

Laukaus 73

Salon laukaus ei ole millään muotoa kova, mutta tarvittaessa ainakin tarkka. Ei profiloidu maalintekijänä, mutta osaa viimeistellä tarvittaessa hyvin.

Mentaliteetti 98

Pelaaja jonka uskaltaa laittaa missä tahansa tilanteessa kentälle. Kohtuullisen nuoresta iästä huolimatta on pelannut MM- ja SM-finaaleissa kovissa paikoissa. Kuuluu pelaajin, jotka nostavat tasoaan kovissa paikoissa.

Hyökkäyspelaaminen 85

Hyökkäysalueella vahvuudet ovat nopeudessa, pelisilmässä ja syöttötaidossa. Kuljetusvoimaisena pystyy pitämään palloa tarvittaessa pitkiäkin aikoja. Putoaa monesti pakin paikalle pelintekijäksi.

Puolustuspelaaminen 92

Pakkitaustansa vuoksi Suomen paras kahden suunnan hyökkääjä. Pelisilmänsä ansiosta sijoittuu loistavasti, fyysisesti pärjää nopeutensa vuoksi ja avauspelissä avittaa se, että on pallollisesti vahva pelaaja. Sentterinä puolustusvalmius antaa tilaa maaliahneille laitureilleen.

Pallonkäsittely 85

Ei ihan maajoukkueen taitavimpia pelaajia, mutta kuitenkin pallon kanssa vahva pelaaja. Harvemmin hirveästi kikkailee mitään ylimääräistä, vaan pelaa yleensä järkevää peliä pallollisesti.

Syöttötaito 89

Syöttöjen peruslaatu on jatkuvasti korkealla tasolla. Antaa harvoin harhasyöttöjä. Parhaimmillaan vaikeatkin syötöt onnistuvat.

Fyysisyys 83

Ei ole joukkueen fyysisimmästä eikä isoimmasta päästä. Juoksuvoimainen, joten siinä mielessä fyysinen pelaaja, mutta ei ole esimerkiksi 1 vs. 1 -kaksinkamppailuissa ihan kärkeä, joskaan ei heikoimmasta päästäkään.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi