Maajoukkueet

Pelaajakortti: Oskari Heikkilä – Tykinkuula

29.11.
2021
Maajoukkueet

Tykinkuula.

24-vuotias Oskari Heikkilä on yksi Suomen kisajoukkueen viidestä debytantista. Työteliäs Classic-hyökkääjä on juhlinut viiden SM-kullan ohella nuorten maailmanmestaruutta.

Räjähtävästi kiihdyttävä tykinkuula on noussut maajoukkueeseen kovalla työnteolla ja omia vahvuuksia maksimoimalla. Kovalla asenteella ottelusta toiseen raastava duunari osaa myös tehdä maaleja. Sitä kautta Heikkilä soveltuu moniin rooleihin, joista jokainen hoituu tinkimättömästi ja mukisematta.

Arvosanat:

Nopeus 88
Heikkilältä löytyy juoksuvoimaa ja räjähtävyyttä. Kiihdyttää terävästi ja väläyttelee myös pallollista nopeuttaan vastaiskuissa. Vauhti ei hidastu otteluiden lopussa.

Laukaus 82
Laukaus ei ole joukkueen parhaita, mutta tekee kiitettävästi maaleja – yleensä läheltä maalia. Etenkin suoraan syötöstä kuti lähtee terävästi.

Mentaliteetti 85
Ei ole ollut aikuisten tasolla joukkueen avainpelaajia, mutta hoitanut kausi kaudelta kasvaneen roolinsa laadukkaasti ja nostanut tasoaan pykälän verran pudotuspeleissä. Sekin kertoo hyvästä luonteesta, että on noussut maajoukkuepelaajaksi melko rajallisilla taito-ominaisuuksilla.

Hyökkäyspelaaminen 75
Naulaa paikan tullen, muttei erotu hyökkäyspään virtuoosina. Voittaa palloja kulmissa ja haistelee maalipaikkoja. Suoraviivaisena pelaajana parhaimmillaan vastahyökkäyksissä.

Puolustuspelaaminen 75
Väsymätön karvaaja, joka puolustaa tunnollisesti. Riistää kuitenkin harvakseltaan.

Pallonkäsittely 73
Ei pehmein pallokosketus. Hankalampien pallojen kontrolliin saamisessa haasteita. Kuitenkin hyvä kuljettaja ja vahva suojaamaan.

Syöttötaito 75
Tuntee rajansa, eikä yritä liian vaikeita ratkaisuja. Pelaa kuulaa hyvällä prosentilla omille, mutta yllätyksellisyys puuttuu syöttövalikoimasta.

Fyysisyys 89
Varsi on lyhyt, mutta sitäkin dynaamisempi. Hallitsee kehonsa hyvin, jonka ansiosta voittaa paljon kaksinkamppailuja.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi