Maajoukkueet

Pelaajakortti: Rasmus Kainulainen – Salibandytaiteilija

25.11.
2021
Maajoukkueet

Salibandytaiteilija.

Hollolasta kotoisin oleva Rasmus Kainulainen, 24, tekee MM-debyyttinsä aikuisten tasolla. Alle 19-vuotiaiden MM-kultaa laiturin palkintokaapista jo löytyykin keväältä 2015.

Kainulainen jätti kotikulmat ja mukavuusalueen taakseen vuonna 2019. Oilersissa juonikas laitahyökkääjä on kasvanut urheilijaksi ja maajoukkuepelaajaksi. Pelityyli on kuitenkin pysynyt samana. Joviaali velikulta on salibandytaiteilija sanan varsinaisessa merkityksessä – niin hyvässä kuin pahassa, mutta enemmän hyvässä. Viihdyttävä taiteilija ei kangistu kaavoihin, vaan yllättää kerta toisensa jälkeen. Se voi tehdä debytantista kotiyleisön lemmikin.

Arvosanat:

Nopeus 88
Liike on räjähtävä ja liukas. Kainulainen ohittaa rytminvaihdoilla ja läpiajoihin päästessään häntä ei oteta kiinni.

Laukaus 82
Kainulainen on profiloitunut enemmän tilanteiden järjestelijänä kuin niiden päättäjänä. Paikan saadessaan hän on kuitenkin hyvä viimeistelijä. Iskee maalinsä yleensä lähietäisyydeltä, suoraan syötöstä, irtopalloista ja joskus jopa näyttävillä insweepereillä. Laukaus ei ole järin tulinen, mutta kiitettävän tarkka.

Mentaliteetti 80
Näytöt kovissa paikoissa vielä vähäiset. Pelasi viime kaudella käytännössä ensimmäisen pudotuspelikeväänsä liigassa. Hyvän ja huonon päivän ero on edelleen turhan suuri. Pelaa fyysisesti, mutta välillä tunne vie ja tilannekovuus läikkyy yli.

Hyökkäyspelaaminen 93
Omimmillaan hyökkäyskolmanneksella. Pääsee pallon kanssa ulos kulmista, jonka jälkeen näkee kentän hyvin. Tekee yllättäviä ja innovatiivisia ratkaisuja, joita on vaikea ennakoida. Pelaa rohkeasti, mutta on saanut peliinsä malttia ja karsinut tyhmänrohkeita ratkaisuja.

Puolustuspelaaminen 61
Hyvä kärkikarvaaja, mutta viisikkopuolustamisessa paljon kehittymistä. Jää toisinaan kellumaan ja varastaa puolustusvaiheessa. Takakarvaajana yrittää usein riistää, mikä johtaa jäähyihin.

Pallonkäsittely 96
Suomen taitavimpia pelaajia. Perustekniikka huiman kovalla tasolla. Pallo pysyy liimattuna lavassa niin kovassa vauhdissa kuin ahdistettuna. Kainulainen osaa käyttää taitavasti myös lavan rystypuolta. Bonuksena laaja kikkarepertuaari – kulmissa kannattaa pitää puikot kiinni!

Syöttötaito 95
Taitava lavankäyttö näkyy ennen kaikkea syöttötaidossa. Suomen parhaita syöttämään myös rystyllä. Syöttötarkkuus priimaa. Löytää syöttölinjat kovastakin sumasta. Oivaltavat syötöt eivät ole pelkästään puhkovia passeja, vaan myös pieniä ja viekkaita siirtoja.

Fyysisyys 87
Fyysinen kehittyminen on ollut avain maajoukkueporttien aukenemiselle. Kropassa on voimaa ja jäntevyyttä. Viihtyy etenkin hyökkäyspään kulmaväännöissä, joissa 1v1-tilanteissa väkevää taiteilijaa on vaikea horjuttaa.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi