Maajoukkueet

Pelaajakortti: Sami Johansson – Ykköshevonen

29.11.
2021
Maajoukkueet

Ykköshevonen.

Sami Johansson, 28, nähdään MM-kaukaloissa kolmatta kertaa. Kahdessa edellisessä finaalissa maalanneen tamperelaisen tililtä löytyy pelkkiä maailmanmestaruuksia.

Olemus näyttää toisinaan flegmaattiselta, mutta se hämää. Tylysti ja kliinisesti viimeistelevä Classic-hyökkääjä on paukutellut liigakentillä huimia pistemääriä viime vuosina. Niin hurjia, että maajoukkuekaveri Peter Kotilainen nimesi Johanssonin liigan ”ykköshevoseksi”. Viime kevään pudotuspeleissä Johansson takoi 16 otteluun 49 pistettä ja paransi Mika Kohosen aiempaa piste-ennätystä peräti 17 pisteellä. Vastustajan pitääkin olla aina hereillä, kun Suomen vaarallisin hyökkäyspään ase on kaukalossa.

Arvosanat:

Nopeus 87
Kun tulee sauma hyökätä vastaan, Johansson räjähtää pystyyn. Juuri rytminvaihdoksissa laiturin nopeus tulee esiin.

Laukaus 99
Hävyttömän hyvä laukaus. Tulinen ja tarkka. Johansson pommittaa asennosta kuin asennosta: suoraan syötöstä, kantista tai suorasta juoksusta. Erona muihin pommittajiin on lyhyt viritys, mikä tekee Johanssonin laukauksesta hankalasti ennakoitavan.

Mentaliteetti 96
Osunut kahteen edelliseen MM-finaaliin. Maalasi kaikissa kolmessa Superfinaalissa. Päätöserien voittomaaleja on ties kuinka monta. Ohipelejä tulee harvakseltaan ja etenkin panosten koventuessa maaliverkko on löytynyt.

Hyökkäyspelaaminen 98
Liigassa maalikeskiarvo on reippaasti päälle yhden, maajoukkueessa lähes maali per ottelu. Etenkin vastahyökkäyksissä huippuvaarallinen. Classic-laituri ei kuitenkaan ole pelkkä maalitykki vaan myös syöttötilastoissa liigan kärkeä viime vuosilta.

Puolustuspelaaminen 67
Johansson on kelpo karvaaja ja etenkin viekas takakarvaaja. Puolustusvaiheessa toinen jalka on kuitenkin usein jo hyökkäyssuunnassa.

Pallonkäsittely 87
Ei varsinainen virtuoosi, mutta taputtelee vaikeatkin syötöt kontrolliin. Erittäin nopea pallon kanssa.

Syöttötaito 83
Pelaa yleensä simppeliä perussyöttöä, mutta osaa myös murtaa tarkoilla poikittaissyötöillä. Syöttölaatu ei kuitenkaan ole aina ihan priimaa.

Fyysisyys 78
Nopea ja sähäkkä, mutta ei mikään voimanpesä, eikä näin ollen järin kova kamppailija.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi