Maajoukkueet

Pelaajakortti: Tatu Väänänen – Itse varmuus

25.11.
2021
Maajoukkueet

Itse varmuus.

Tatu Väänänen, 38, on kuulunut maajoukkueen vakiokalustoon jo yli 15 vuoden ajan. MM-debyytin puolustajakonkari teki jo keväällä 2004. MM-turnaus on kolminkertaiselle maailmanmestarille uran seitsemäs ja toinen Suomessa.

Ei liene suuri vääryys luonnehtia Pohjois-Karjalan kasvattia yhdeksi lajin kaikkien aikojen puolustajista. Pallovarman vääntäjän rooli maajoukkueessa on hiipunut ykköspakista kolmoskenttään, mutta aina askiin hypätessään Väänänen on itse varmuus. Pelaaja, johon kaikki voivat luottaa. Aina.

Arvosanat:

Nopeus 80
Ketterästi liikkuva Väänänen reagoi terävästi, mutta kuskaa harvemmin. Liike hyvää tasoa, mutta ei varsinaisesti ole koskaan ollut olennainen osa dynaamisen pakin pelaamista.

Laukaus 72
Konkaripakki on pelannut läpi uran ylivoimalla ja laukonut maalejakin, mutta yleensä lähempää. Kuti lähtee suoraan syötöstä varsin terävästi, mutta varsinaista viivapelotetta Väänänen ei luo.

Mentaliteetti 97
Yli 15 vuotta lajin huipulla ja maajoukkueen vakiokalustossa kertoo piinkovasta urheilijanluonteesta. Huippukova henkinen kapasiteetti näkyy myös kaukalossa. Väänänen repii ja raastaa, eikä jätä kiveäkään kääntämättä auttaessaan joukkuettaan voittoon.

Hyökkäyspelaaminen 75
Latoi nuorempana kovia tehoja Salibandyliigassa, mutta on nykyään enemmän peliä rytmittävä pelintekijä kuin taustanousuja tekevä pörssipakki. Pystyy avaamaan ja murtamaan, mutta pallolliset vahvuudet enemmän laadukkaassa peruspelaamisessa.

Puolustuspelaaminen 89
Ei järin ulottuva, mutta todella vahva 1vs1-puolustaja. Osaa ajoittaa iskunsa oikein, eikä höntyile. Dynaamisessa kropassa on edelleen ruutia, mikä tekee matalalla painopisteellä operoivasta Väänäsestä ikävän tanssiparin. Ennakoi täsmällisesti.

Pallonkäsittely 86
Väänänen ei ole ehkä joukkueen kovimpia mailavirtuooseja, mutta pelivälineen kanssa erittäin varma ja tasainen. Perusmailatekniikka hyvää tasoa. Pallo ei pompi lavassa, eikä sen vieminen Väänäseltä ole helppoa.

Syöttötaito 91
Hyvä rytmittäjä. Syöttörepertuaarista löytyy pidempää ja lyhyempää variaatiota, pystyy syöttämään nopeammalla rytmillä, mutta myös hidastamaan tarpeen tullen. Harhasyötöt ja uhkarohkeat yritykset harvassa.

Fyysisyys 88
Väkevä vääntäjä, joka on vielä 38-vuotiaana ryhmän kovimpia kamppailijoita. Matalan painopisteen ja hyvän kehonhallinnan ansiosta Väänästä on vaikea horjuttaa.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi