Peter Kotilaiselle kahden ottelun pelikielto – ”Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1”

Peter Kotilainen huilaa kaksi seuraavaa peliä. Kuva: Esa Jokinen

Peter Kotilainen huilaa kaksi seuraavaa peliä. Kuva: Esa Jokinen

Pääsarjojen kurinpitodelegaatio on määrännyt Happeen Peter Kotilaiselle kahden ottelun pelikiellon vastustajaan kohdistuneesta rikkeestä F-liigan ottelun LASB–Happee loppuhetkillä 13.11.

Päätöstä perusteltiin seuraavasti:

Kurinpitodelegaatio katsoo, että Happeen Peter Kotilainen on pelin lopussa tappioasemassa taklannut tahallisesti LASB:n Jesse Arolan laidan yli pyrkimättä pelaamaan palloa. Kotilainen on ottanut vauhtia ennen kontaktia ja korostanut taklausliikettä nostamalla oikean käsivartensa ylös. Kotilaisen teon törkeyttä lisää se, että Arolan ei voida olettaa ennakoivan Kotilaisen taklausta ja taklaus tapahtuu aivan laidan vieressä, joten Arolan loukkaantumisriski ei ole vähäinen. Kurinpitodelegaatio on määrännyt Kotilaiselle kahden ottelun pelikiellon. Päätös syntyi äänestyksen jälkeen äänin 2–1.

Delegaation jäsen Timo Toivonen esitti kuitenkin eriävän mielipiteen todeten näin:

On selvää ja kiistatonta, ettei Kotilainen yritä pelata palloa ja hänen tarkoituksenaan on vain taklata Arolaa. Tilanteessa ei ole selkeää, mikä osa Kotilaisesta osuu Arolaan, millä voimakkuudella osuma kohdistuu Arolaan suoraan, millainen on kaukalon osuus tilanteessa ja minkä verran Arola juoksee taklauksen ohi. Kuitenkin kyseessä on täysin epäurheilijamainen sekä raaka rikkomus, joka tulee sanktioida.

Lieventävinä asioina voidaan katsoa, että Arola näkee tilanteen tulevan sekä osuma ei ole suoraan pysäyttävä, vaan sivuun ohjaava. Näihin edellä mainittuihin perusteluihin eriävä näkemys koskee pelikiellon pituutta, eikä itse rikettä. Arvioin eriävänä näkemyksenä Kotilaisen rikkeen 1 ottelun arvoiseksi.

Video tilanteesta: