Suomen kisa-avaus tarjosi Saksalle rökäletappion – onnistumisia laajalla rintamalla

Suomi mätti maaleja Saksan verkkoon. Tässä tuulettaa Meri-Helmi Höynälä. Kuva: Peter Bohlin/IFF

Suomi mätti maaleja Saksan verkkoon. Tässä tuulettaa Meri-Helmi Höynälä. Kuva: Peter Bohlin/IFF

Suomen naisten MM-kisa-avauksessa Uppsalassa kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue.

Lauantai-illan ottelu Suomen ja Saksan välillä oli odotetusti sinivalkoisten ylivoimaa. Suomi starttasi MM-kisojen urakkansa ylivoimaisella 15-0-voitolla (ottelun tilastot).

Suomen kannalta hyvä uutinen oli se, että onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle ja moni pelaaja sai nimensä tehotilastoihin. Suomen maaleille merkittiin kaikkiaan kymmenen eri tekijää. Kaikkiaan tehoille pääsi 14 pelaajaa.

MM-kisadebytanteista nimensä maalintekijöiden kirjoihin saivat Laura Rantanen ja Elli Kylmäluoma.

Suomen ykköstähti Veera Kauppi iski hattutempun. Kaksi ensimmäistään hän teki toisen erän lopulla, ja kolmannen vuoro oli ylivoimalla kolmannen erän alkupuolella. Kaikkiaan Veera Kaupille kirjattiin tehot 3+2.

Kahden maalin naisia olivat Oona Kauppi ja Sanni Nieminen. Myös Rantanen teki käytännössä kaksi maalia, mutta hänen toinen osumansa merkittiin tilastoihin omaksi maaliksi.

Ensimmäisen kymmenen minuutin aikana Suomi onnistui ”vain” kertaalleen, kun Sara Piispa avasi kisojen maalihanat Suomen osalta, mutta sen jälkeen tahti tiivistyi. Ensimmäisen erän puolivälin jälkeen sinivalkoiset iskivät puoleentoista minuuttiin kolmesti, ja pääsi erätauolle 4-0-johdossa.

Saksan tuska syveni heti toisen erän alussa, kun Suomi onnistui heti ensimmäisen minuutin aikana kahdesti.

Ottelun puolivälissä Suomen ykköskentän laitureille tarjottiin tulevaa ajatellen huilimahdollisuus, ja Johanna Homi ja Hanna Niemelä pääsivät Veera Kaupin rinnalle.

Alkuperäinen ykköskentällinen pelasi kuitenkin Suomen ylivoimat. Kolmesta ylivoimasta kaksi tuotti maalin.

Jotain joukkueiden tasoerosta kertoo se, että 15 päästetystä maalista huolimatta Saksan parhaana pelaajana palkittiin maalivahti Noora Holle. Hänelle kertyi 26 torjuntaa.

Tiltu Siltaselle riitti Suomen maalilla nollapeliin kolme torjuntaa.

Lohkon toisessa ottelussa avauspäivänä Ruotsi murjoi Slovakian 22-3.

Suomen kisaurakka jatkuu sunnuntai-iltana ottelulla Slovakiaa vastaan.