Viikon kysymys: Oletko tyytyväinen salibandyn kurinpitoon?

Viikon kysymyksessä kysytään kurinpidon toimivuudesta. Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Viikon kysymyksessä kysytään kurinpidon toimivuudesta. Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Salibandyn kurinpito on puhuttanut viime vuosina ja osin siksikin, että lajin koventunut vauhti ja ehkä hiukan koventuneet otteetkin ovat aiheuttaneet uudenlaisia vaaratilanteita. Kurinpito itsessään on puhuttanut silti paljon.

Kokonaisprosessi ei ole aivan yksinkertainen ja kurinpitoa ei voi sälyttää yksittäisen henkilön niskaan. Aiemmin kurinpitäjiä oli vain yksi, mutta nykyisin heitä on kolme, jotka tekevät päätöksensä delegaation muodossa. Toisaalta videotuomareita on vain yksi ja tämä päätöksentekijä voi omalla toiminnallaan vaikuttaa siihen, että päätyykö tapaus ikinä varsinaisen kurinpidon käsittelyyn.

Kokonaisuutena on sanottu, että kurinpitoprosessi näyttää sekavalta normaalin katsojan silmiin. Tässä kyselyssä ei nyt arvioida yksittäistä osiota kurinpidosta, vaan huomioidaan koko prosessia. Mutta toki jos mielestäsi videotuomari on epäonnistunut niin se lasketaan tässä kurinpidon osaksi. Koska kysymys esitetään nyt yksinkertaistetussa muodossa niin perustelut omalla vastaukselle ovat jälleen aiheelliset.

Viikon kysymys: Oletko tyytyväinen salibandyn kurinpitoon?

Täältä näet miten kurinpito toimii