1. Erä: Suomi selkeästi terävämpi MM-finaalissa – tilanne 2-0

Ykkösvahdiksi palannut Lassi Toriseva piti maalinsa puhtaana avauserässä. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Ruotsin välinen salibandyn MM-finaali alkoi lauantaina 11.12. klo 17.30 Hartwall Arenalla. Suomi johtaa peliä 2-0 avauserän jälkeen.

Ruotsi aloitti ottelun prässäämällä verrattaen korkealta. Ehdittiin vasta kolmanteen vaihtoon, kun Lauri Stenfors levitti Justus Kainulaiselle, jonka tarkka kuti vei Suomen 1-0-johtoon ajssa 1.26.

Kolmen minuutin kohdalla Ruotsin Jesper Sankell ajeli törkeästi Joonas Pylsyn selkään. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuksia, mutta jälkikahinasta Suomen Stenfors ja Kevin Haglund tuomittiin jäähylle.

Ruotsi sai paremman otteen pelistä jäähyn jälkeen, mutta huippupaikoille se ei päässyt. Erän puolivälissä Sami Johansson laukoi puolen kentän vapaalyönnistä. Jonathan Edling pudotti pallon ja Eemeli Salin iski paluupallon verkkoon. Ruotsi puolusti sekää vapaalyönnin että maalin edustan heikosti.

Suomi oli erässä selkeästi Ruotsia edellä ja loi enemmän huippupaikkoja (4-1). Ruotsin yritykset olivat pääosin pienen marginaalin kokeiluja. Ruotsilla oli jälleen vaikeuksia oman pään pelaamisessa ja puolustamisessa ylipäänsä. Prässipelissä se oli kuitenkin aiempaa aktiivisempi ja pystyi sillä sekoittamaan Suomen peliä.