Maajoukkueet

HS: Jopa 70 % ruotsalaisista salibandyturisteista jäänyt pois MM-kisoista koronatilanteen vuoksi

04.12.
2021
Maajoukkueet

Hanne Pirkola kommentoi Helsingin Sanomille MM-kisojen lipunmyynnin tilannetta. Kuva: Mika Hilska/salibandy.fi

Salibandyn MM-kisat käynnistyivät perjantaina Helsingin Jäähallissa. Suomi pelasi ensimmäisen ottelunsa Tanskaa vastaan ja paikan päällä oli 2665 katsojaa.

Helsingin Sanomat oli haastatellut jo aiemmin päivällä tapahtumajohtaja Hanne Pirkolaa. Pirkola avasi MM-kisojen lipunmyyntitilannetta alati haastavammassa koronatilanteessa. MM-kisoihin pääsee vain koronapassia näyttämällä ja omikron-virusvariantti on herättänyt huolta ympäri maapalloa viime aikoina.

Ei siis ole ihme, että kansainvälisiä kisaturisteja ei ole tulossa niin paljon kuin normaalisti tulisi MM-kisoihin.

– Jossain vaiheessa Sveitsiin oli myyty noin 800 lippua. Ruotsista on peruttu isompia tilauksia tilanteen vuoksi. Normaalitilanteessa sieltä olisi tullut useampi tuhat kisavierasta, mutta nyt määrä näyttäisi jäävän alle tuhannen, Pirkola kertoi HS:lle.

Lauantain Suomi-Ruotsi-peliin on kuitenkin myyty ennakkoon noin 5000 lippua mikä on hyvä määrä. Hartwall Arenalla miteltävälle finaaliviikonlopulle on vielä lippuja jäljellä.

– Ruotsalaisten osalta vaikutus on ollut ainakin selkeä. Noin 70 prosenttia on karsiutunut pois, Pirkola avasi madonlukuja ulkomaisten kisaturistien osalta.

MM-kisat siirrettiin nykyiseen ajankohtaan vuodelta 2020 ja lisävuosi on tuonut tietysti lisäkustannuksia. Vielä aiemmin syksyllä koronatilanne näytti paremmalta kuin mitä se nyt on ja se taas on vaikuttanut ainakin jonkin verran viime aikaiseen lipunmyyntiin.

Kisoista ajateltiin alunperin taloudellisesti voitollisia, mutta nyt tavoitteet on asetettu enemmänkin nollatuloksen suuntaan.

– Lisäkuluja on tullut jonkin verran ja finaaliviikonlopun myynti vaikuttaa tulokseen paljon. Tilanne voisi olla joka tapauksessa huonompikin, myytyjen lippujen määrä on ihan positiivinen ja se on meidän olennaisin tulonlähde, Pirkola avasi lehdelle.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen