Maajoukkueet

Jenna Saario itsevarmana voitetun Puola-ottelun jälkeen: “Jätettiin rumaa jälkeä kentälle”

02.12.
2021
Maajoukkueet

Jenna Saarion (kesk.) johtama kentällinen oli iskussa Puolaa vastaan. Kuva: Per Wiklund/IFF

50. maaottelun rajapyykin rikkonut Jenna Saario oli iloisena ja itsevarmana Puola-pelin jälkimainingeissa. Suomi iski luun kurkkuun Puolalle heti ottelun alkuvihellyksestä lähtien, joka oli tavoitteenakin.

Maajoukkueen vakiokalustoon kuuluva Saario saavutti Uppsalan MM-kisojen viimeisessä alkusarjaottelussa Ruotsia vastaan 50. maaottelun rajapyykin. Nuoresta iästään huolimatta jo pitkään maajoukkueen matkassa kulkenut Saario saapui voitokkaan puolivälieräpelin jälkeen kertomaan tuntemuksiaan tästä saavutuksesta että itse ottelusta.

Miltä tuntui saada 50 peliä täyteen Suomen paidassa?

– En oikein osaa sanoa miltä se tuntui. 50 on niin suuri määrä ettei sitä osaa oikein ajatella. Ne on vaan kertynyt tässä matkan varrella. More to come, iloinen Saario kertoo.

Ottelussa Puolaa vastaan Saario ahkeroi tuttuun tapaan keskushyökkääjän paikalla. Laitahyökkääjinä tässä pelissä hänellä olivat seurajoukkueestakin tuttu tutkapari Laura Rantanen sekä upean viime kauden jälkeen Sveitsiin siirtynyt Hanna Niemelä. Ottelu alkoi Suomelta hurjalla rynnistyksellä, sillä jo ajassa 3.40 Suomi johti peliä 5-0.

Oliko ottelun alun hurja rynnistys joukkueen tavoitteena?

– Oltiin etukäteen puhuttu että jos Puola jossain kohtaa aikoo iskeä niin se on ottelun alussa. Me päätettiin että se ollaan me jotka iskee. Heti alkuun haluttiin tehdä selväksi että tultiin voittamaan tämä peli. Jätettiin rumaa jälkeä kentälle ja vieläkin enemmän oltaisiin voitu maaleja tehdä.

Jokainen Suomen kentällinen onnistui maalinteossa jo ensimmäisen vaihtokierron aikana, ja Saarion ketjusta onnistui keskushyökkääjä itse hienolla kanttilaukauksellaan. Ottelun lopussa Saarion johtaman kentällisen tehot olivat 3+2. Kuinka tärkeää oli että jokainen kentällinen pääsi onnistumisten makuun tässä ottelussa?

– Sitä haettiin, että jokainen kenttä saa onnistumisia. Se tuo hyvää fiilistä loppuviikkoa kohti.

Ottelun kolmannessa erässä Saario jäi pois peliltä iso jääpussi polveen teipattuna. Vilttiketjusta tilalle siirtyi Veera Kauppi. Jäät polvessa eivät useimmiten ole positiivinen signaali, mutta sählykansalla ei kuitenkaan ole syytä huoleen.

– Ei tuolta, varotoimenpiteenä jäin pois peliltä kun tilanne oli niin selkeä. Kaikki on hyvin, Saario vakuuttaa.

Suomen selvitettyä ensimmäisen aidan matkalla kohti sunnuntain finaaliottelua on ennen lauantain välierää jäljellä enää vastustajan selviäminen. Puolivälierässä josta Suomelle vastus tulee olemaan joko Tsekki tai Tanska. Onko väliä kumpi tulee vastaan?

– Tshekkiä on skoutattu tarkemmin, se on tutumpi joukkue, mutta ei mitään väliä kumpi vastaan tulee. Kaikki loput pelit on voitettava jos aikoo mestaruuden ottaa, Saario paaluttaa.

Seuraavaksi Suomella on vuorossa välipäivä, pelaajat saavat ansaittua lepoa ja odottaen seuraavat kuka tulee vastaan.

Suomen välierävastustaja selviää perjantaina 3.12 klo 17:00 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Tshekki-Tanska.

Suomen seuraava peli on tulevana lauantaina kun välierät alkavat. Suomi pelaa tuolloin klo 20.55 Suomen aikaa. Ottelun televisioi tuttuun tapaan Yle.

Joni Salo-oja
1/2 @LoistoCast-podcastista.

Asemapaikka: Turku

Twitter: @Jtsoja