Johansson ratkaisi trillerin viimeisellä minuutilla – Suomi salibandyn MM-finaaliin!

Justus Kainulainen aloitti Suomen maalinteon. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi ja Tshekki mittasivat toisiaan perjantaina salibandyn MM-välierissä Hartwall Arenalla. 10263 katsojaa näki Suomen 3-2-voiton.

Suomi aloitti pelin vahvalla painostuksella, mutta pallo ei uponnut verkkoon. Suomen pelillinen ote oli kuitenkin löyhä. Tshekki iski avausmaalin ajassa 13.28, kun Adam Hemerka ohjasi pallon maaliin Filip Formanin syötöstä.

Pari minuuttia myöhemmin Juha Kivilehto lähti jäähylle mailaan lyömisestä. Marek Benes ohjasi takatolpalta Tshekin 2-0-johtoon. Suomella oli erässä omat saumansa ja se loi enemmän maalipaikkoja, mutta Tshekki oli omassa päässä terävämpi ja käytti tonttinsa hyvin. Avauserän johto tuli täysin ansaitusti.

Toisessa erässä Tshekki jatkoi vahvaa puolustuspeliään ja Suomi puski päälle. Suomen pelin takutessa Petteri Nykky teki siirtoja. Eetu Sikkinen meni kakkosen keskelle ja Joonas Pylsy siirtyi kolmoskenttään. Kolmoskentästä Mikko Hautaniemi ja Rasmus Kainulainen siirtyivät penkin päähän.

Uudet kentällisen toimivat sillä vain vähän myöhemmin Pylsy petasi Justus Kainulaiselle paikan kovalla yksilösuorituksella. Suomi kavensi pelin ajassa 32.08. Suomen peli parani jatkuvasti ja sinivalkoisilla oli alati enemmän maalipaikkoja.

Ajassa 37.32 Ville Lastikka toi pallon maalille ja malttoi sen kanssa taidokkaasti. Lastikka tarjosi Peter Kotilaiselle tyhjän maalin, joka tasoitti ottelun tilanteeksi 2-2. Näistä lukemista mentiin myös erätauolle.

Kolmoserässä Suomella oli avauskympillä hyviä aihioita. Kahden minuutin alivoimalla oli ueampi sauma, mutta pallo ei uponnut pussiin. Peli pysyi tasatiltanteessa aivan viimeiselle minuutille asti. Sami Johansson naulasi pallon maaliin kellon näyttäessä 59.11.

Tshekki haki tasoitusta vielä lopussa, mutta Suomen johto kesti. Päätöserää kuvasi kuitenkin hyvin se, että Suomi vei vaaralliset maalipaikat 6-0. Kokonaisuutena ottelu oli hieno kamppailu ja Tshekin esitys erittäin vahva.

MM-finaali mitellään lauantaina klo 17.30. Suomi kohtaa finaalissa Ruotsin. Pronssiottelussa pelaavat Sveitsi ja Tshekki.