Juha Kivilehto pelaa uransa viimeistä kautta – on Classicin tuleva päävalmentaja

Juha Kivilehdolla käynnistyy peliuran loppusuora. Kuva: Esa Takalo

Juha Kivilehdolla käynnistyy peliuran loppusuora. Kuva: Esa Takalo

Viikko sitten päättyneiden Helsingin MM-kisojen tähdistökentälliseen valittu puolustaja Juha Kivilehto päättää pelaajauransa tämän kauden jälkeen.

Kivilehto kertoi asiasta lauantaina Classicin ja Oilersin välisen F-liigaottelun ensimmäisellä erätauolla. Hän ei ollut ottelussa Classicin pelaavassa kokoonpanossa.

Samalla Kivilehto paljasti jo seuraavan siirtonsa: hän ryhtyy Classicin F-liigajoukkueen päävalmentajaksi ensi kaudesta alkaen. Hän on tehnyt päävalmentajasopimuksen kausista 2022-24.

Classicin tiedotteen mukaan Kivilehdon päätös uran päättämisestä ja siirtymisestä valmentajaksi kypsyi kesän loppupuolella.

Kivilehdon valmennustiimiin tulevat kuulumaan Vesa-Matti Virtanen, Henri Toivoniemi, maalivahtivalmentaja Jori Järvenpää ja uutena fysiikkavalmentajana Ari Haapalainen. Lopullinen valmennusryhmä tiedotetaan myöhemmin.

− Koin hiljalleen, että peliura olisi hyvä päättää omin ehdoin ja huipulla. Vaihtoehto ja aloite siirtyä Classicin päävalmentajaksi tuli toiminnanjohtaja Pasi Peltolalta. Muutamia päiviä asiaa mietittyäni päädyin tarttumaan tähän hienoon mahdollisuuteen, joskin asiaa oli aloitettu valmistella jo muutama vuosi aiemmin, Kivilehto paljasti tiedotteessa.

Nelikymppiset ovella

Kivilehto täyttää 40 vuotta tapaninpäivänä 26.12. Hän pelasi ensimmäiset ottelunsa liigassa jo kaudella 1998-99.

Kivilehdon aiemmat seurat liigassa ovat olleet VFT, HIFK, SSV, Loviisan Tor ja SPV. Hän pelasi muutaman kauden myös Ruotsissa Helsingborgissa, jossa pelaamisen ohella toimi seuran urheilutoimenjohtajana. Hän palasi Suomeen kesken kauden 2017-18 ja siirtyi Classiciin.

Hän on voittanut urallaan toistaiseksi yhdeksän Suomen mestaruutta. Täysi kymppi on tähtäimessä tulevana keväänä.

Maajoukkueessa Kivilehto on ollut voittamassa kaikkia Suomen neljää maailmanmestaruutta vuosina 2008, 2010, 2016 ja 2018.