Kytöhonka kommentoi Ruotsi-ottelua: ”Nykyvalmennus lähestyy matseja selvästi vahvemmalla tunteella kuin edellinen”

Ruotsin lataus meni paikoin yli Suomea vastaan. Kuvan kärhämässä myös suomalaiset tekivät osansa. Kuva: Juha Leskinen

Ruotsin lataus meni paikoin yli Suomea vastaan. Kuvan kärhämässä myös suomalaiset tekivät osansa. Kuva: Juha Leskinen

Suomi on aloittanut salibandyn miesten MM-kisat kahdella voitolla. Perjantain avauspelissä kaatui Tanska 7-0 ja lauantain huippuottelussa Ruotsi lukemin 7-3.

Salibandyasiantuntija Perttu Kytöhonka vastaili yhteen Tanska-ottelua koskevaan kysymykseen ja useampiin kysymyksiin Ruotsi-peliin liittyen.

Suomelle kaksi kohtuullisen selkeää voittoa ja kaksi erilaista esitystä. Oliko Tanska-pelissä mitään merkillepantavaa?

Kytöhonka: Sitkeästi puolustanut Tanska piti Suomen aika tehokkaasti pois parhailta maalintekopaikoilta avauserän jälkeen. Toki Suomi olisi halutessaan voinut pistää pelin virtailemaan enemmän ja sen myötä laittamaan vastustajan tekemään useampia päätöksiä per minuutti, mutta se ei toisaalta ole Suomen juttu. Odotettu peli.

Ruotsi-ottelussa Suomella oli heikompiakin hetkiä, mutta peruspeli oli hyvällä tasolla. Mihin ottelu ratkesi?

Kytöhonka: Ruotsi ollut vahvoilla syksyn peleissä jos se on päässyt viemään matsia johtoasemassa. Tänään Ruotsi ei päässyt johtoon ja vaikka erityisesti sen suoraviivainen kolmoskenttä pääsi taas vähän yllättämään, aika ohueksi jäi pallollinen pelaaminen. Peluutuksen osalta molemmat vetivät varsin tasaisella 1.vs1., 2.vs2. ja 3.vs3. -rytmillä. Suomen ykkönen oli selvästi Ruotsin vastaavaa edellä. Kakkonen oli Ruotsilla pelillisesti odotetustikin paras, mutta Suomen kakkonen pärjäsi hyvin ja oli tehokas. Kolmosten osalta Suomella oli haasteita ja varmasti aiheutti pohdittavaa.

Tunnet joukkueen hyvin. Oliko Ruotsin lataus kunnossa Suomea vastaan?

Kytöhonka: Ruotsin nykyvalmennus lähestyy matseja selvästi vahvemmalla tunteella kuin edellinen. Tunteen osalta on sellainen haaste, että kun sitä latausta on muutenkin tuollaisessa pelissä varsin paljon, lisäpumppaus on aika haastava hallittava koko 60 minuutin ajan. Tänään Ruotsi ei laittanut koko peliä energiaa oikeisiin asioihin.

Missä Ruotsi oli parempi kuin Suomi?

Kytöhonka: Kolmoskenttien väännössä Ruotsi oli edellä. Suomen ketjumuutokset hieman auttoivat, mutta hyvin epätyypillinen ruotsalaisviisikko pärjäsi taas hyvin.

Kumpi on tällä hetkellä vahvempi joukkue yksilötasolla?

Kytöhonka: En osaa vastata tähän kun joukkueet kilpailee. Suomi oli tänään lopulta varsin paljon vahvempi joukkuetasolla ja sen myötä myös yksilötasolla.

Maalivahtiosaston kanssa Ruotsilla on usein ollut ongelmia. Onko joukkueella nytkään selkeää maailmanluokan veräjänvahtia luukulle?

Kytöhonka: Måns Parsjö-Tegnerin valitsematta jättäminen oli yllätys, sillä hän oli mielestäni kuitenkin varsin selkeä ykkönen omissa papereissa. Kova veskaripelin asiantuntija en ole, mutta kai se kertoo että selkeää kaveria ykköshevoseksi ei löydy, jos se monen mielestä ykkönen jäi ulos.