Maajoukkueet

My Kippilä jakoi kiitosta joukkueelleen hävityn MM-finaalin jälkeen – ”Uskottiin koko ajan itseemme”

05.12.
2021
Maajoukkueet

Suomen ykköskentän alakerrassa pelannut My Kippilä joutui pettymään MM-finaalissa. Kuva: Peter Bohlin / IFF

Suomi joutui pettymään MM-finaalissa Ruotsia vastaan. Isossa roolissa Suomen alakerrassa pelannut My Kippilä oli ylpeä joukkueestaan.

Suomi kaatoi lauantain välierässä Tshekin 5-4-lukemin ja selvitti tiensä MM-finaaliin Ruotsia vastaan. Seitsemän perättäistä maailmanmestaruutta voittaneen Ruotsin turnaus oli ollut fantastinen ja joukkueiden alkusarjan välinen kohtaaminen jätti paljon kysymysmerkkejä. Suomen joukkueessa luotettiin kuitenkin omaan pelaamiseen ja sunnuntaipäivän kamppailuun joukkue lähti täynnä itseluottamusta.

– Ihan sairaan hyvä latautuminen. Oltiin kyllä ladattu ihan kaikki tähän peliin ja pienestä se on kiinni, Suomen johtaviin pelaajiin kuulunut Kippilä kertasi lyhyesti ottelun antia hävityn MM-finaalin jälkeen.

Kotiyleisön edessä pelanneen Ruotsin tiedettiin tulevan hurmiossa kovaa päälle Suomen kenttäpuoliskolla. Suomen puolustuspelaaminen oli kehittynyt sitten alkusarjan kohtaamisen ja joukkue halusikin olla valmiina Ruotsin paineistukseen.

– Paljon painotettiin, että uskalletaan pelata ja ei pelätä. Ruotsalaisetkin ovat vain ihmisiä ja hekin tekevät virheitä. Todella hyvä alku peliin saatiin ja oltiinkin puhuttu, että ollaan hereillä heti alusta asti, Kippilä jatkoi.

Joukkueet eivät olleet näyttäneet kaikkia pelikorttejaan alkusarjan kohtaamisessa. Kippilän mukaan Suomi pystyi toteuttamaan pelisuunnitelmansa hyvin.

– Me saatiin Ruotsi ihan pinteeseen ja ne joutui muuttamaan taktiikkaa. He alkoivat lyömään palloa meille hätäisillä ratkaisuilla. Täydellinen pelisuunnitelma meiltä, joka mun mielestä toteutui myös.

Suomi joutui ensimmäiselle erätauolle 3-1-tappioasemassa ja selvisi toisen erän Ruotsin myllytyksestä. Usko omaan tekemiseen näkyi ja joukkue alkoikin ottamaan pallonhallintaa itselleen.

– Uskottiin koko ajan itseemme. Vaikka pari oltiin perässä, niin oli koko ajan sellainen fiilis, että ollaan pelissä mukana. Vaikka me jouduttiin välillä sellaisiin pyörityksiin, niin niistä selvittiin ja saatiin niiden jälkeen pallollisia vaihtoja alle, puolustaja sanoitti.

Täysi IFU Areena tarjosi mahtavat puitteet MM-finaalille. Ruotsalaiskannattajien lisäksi paikalle oli kerääntynyt Tero Töyrylän orkesteri, jolle Kippilä antaa kiitosta:

– Totta kai suomalaisyleisö antoi ison tuen ja ison tsempin tuohon peliin.

Kulta oli luonnollisesti joukkueen ainoa tavoite, mutta miten Kippilä kuvaili joukkuettaan pettymyksen hetkellä?

– Hyvin roolitettu, joka lähtöön pelaajia. Pystyttiin leveällä rintamalla pelaamaan koko turnaus läpi. Täydellinen ryhmä.

Julius Mella
1/2 @LoistoCast -podcastista

Asemapaikka: Turku

Twitter: @juliusmella