Maajoukkueet

Pelaajakortti: Juha Kivilehto – Mestareiden mestari

02.12.
2021
Maajoukkueet

Mestareiden mestari.

Classic-puolustaja Juha Kivilehto, 39, lähtee uransa kahdeksansiin MM-kisoihin. Kivilehto on ainoa nykyisessä joukkueessa mukana oleva suomalaispelaaja, joka on ollut voittamassa jokaista MM-kultaa Suomen kanssa.

Kivilehto on jossain määrin voittamisen ruumiillistuma. Uran aikana puolustajaa on ehditty pitää jo liian vanhana, mutta Kivilehto on itse asiassa iän karttuessa osoittanut, että kuuluu huipputasolle yhä vahvemmin. Mestareiden mestari on neljän MM-kullan lisäksi voittanut kahdeksan SM-kultaa kolmella vuosikymmenellä.

Arvosanat

Nopeus 75
Oli joskus todella vikkelä, mutta vauhtiarvot ovat luonnollisesti laskeneet iän myötä. Ei kuitenkaan jää niin pahasti jalkoihin kun paikoin väitetään ja paikkaa paljon hyvällä sijoittumisellaan.

Laukaus 68
Kivilehto ei ole mikään viivapeloite. Tekee kyllä maaleja paikoista, mutta usein lähempää maalia, johon ui paikoin vaarallisesti.

Mentaliteetti 97
Isoissa peleissä mentaliteetti voisi periaatteessa olla vaikka 157 tai ainakin selkeästi maailman kärkeä. Kuitenkin taso saattaa heitellä melko paljonkin peleissä, joissa panos ei ole hirveän korkea.

Hyökkäyspelaaminen 70
Taitaa hyökkäyspelin salat ja oli nuorempana innokas nousemaan mukaan hyökkäykseen. Vanhemmiten fokus on ollut vahvemmin puolustuspelissä.

Puolustuspelaaminen 82
Ehdottomasti edelleen hyvä puolustaja, mutta ei ihan maailman kärkeä. Kohtuullisen hyvä vääntäjä ja sijoittuu pääosin hyvin, mutta jää välillä vähän jälkeen kaikkein nopeimmista pelaajista.

Pallonkäsittely 83
Pallonkäsittelytaitoa löytyy kyllä, mutta ei ole Kivilehdon selkeitä vahvuuksia nykypäivänä. Pärjää kuitenkin pallollisena varsin hyvin.

Syöttötaito 85
Perusvarma syöttelijä. Ei juuri anna harhoja, mutta ei hae välttämättä mitään kuningaspassejakaan. Toisaalta Kivilehdolla on niin hyvä pelisilmä, että syötöissä nähdään joskus hienoja oivalluksia.

Fyysisyys 83
Kivilehto on ihan hyvä vääntämään, mutta iän myötä fyysisyyttäkin on karissut, vaikka on ihan hyvässä kunnossa nykypäivänä. Ei ole mikään riepoteltava, mutta ei dominoikaan fyysisesti.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi