Maajoukkueet

Pelaajakortti: Peter Kotilainen – Parrasvalojen partaveitsi

03.12.
2021
Maajoukkueet

Parrasvalojen partaveitsi.

Kaksien edellisten MM-kisojen sankari Peter Kotilainen, 27, on jälleen Suomen avainpelaajia. Helsingin MM-turnaus on kaksinkertaiselle maailmanmestarille uran kolmas.

Kotilaisen maineikkaan veljessarjan vesa on räiskyvä ja rosoinen persoona, myös kentällä. Pelitaidot ovat kiistattomat ja parhaimmillaan Kotilainen pysäyttämätön. Välillä tunne kuitenkin vie, peli menee puskemiseksi ja ylilyöntejä tulee. Tästä syystä huippuvaarallista pistelinkoa on toisinaan pidetty kaksiteräisenä miekkana omalle joukkueelle. MM-kisojen kuplaympäristö on kuitenkin sopinut Kotilaiselle. Lataus on kanavoitunut oikein ja lajin kirkkaimmissa valoissa jyväskyläläisen terävistä kulmista on nähty parhaat puolet.

Arvosanat:

Nopeus 97
Happee-hyökkääjä jättää puolustajat telineisiin lähtönopeudellaan. Rytminvaihtojen ohella Kotilainen on käsittämättömän nopea pallon kanssa.

Laukaus 90
Kuti ei ole joukkueen tulisimpia, mutta tarkkuutta löytyy. Etenkin kantista ja suorasta juoksusta Kotilainen sijoittelee palloa pieniin reikiin. Laukojana Kotilaiselta löytyy x-factoria. Laukaus on yllättävä ja vaikeasti ennakoitava, minkä myös Ruotsin maalivahdit ovat saaneet MM-finaaleissa huomata.

Mentaliteetti 93
Välillä tunne vie, mutta ilman vahvaa tunnetta Kotilainen ei välttämättä olisi niin hyvä pelaaja. Periksiantamattomuutta ja voitontahtoa löytyy. Tehot 4+1 uran kahteen MM-finaaliin kertovat henkisestä vahvuudesta kovissa paikoissa.

Hyökkäyspelaaminen 97
Parhaimmillaan pitelemätön hyökkäyspään ase. Harva yksilö pystyy yllättämään aivan absoluuttisella huipputasolla, mutta Kotilainen pystyy. Tekee maaleja ja myös syöttää niitä. Näkee kentän hyvin ja löytää olemattomatkin laukaisu- ja syöttölinjat.

Puolustuspelaaminen 63
Kotilaisen eittämättä heikoin osa-alue. Juoksuvoimaa löytyy, mutta karvaajana riistää harvoin. Elää hyökkäyspään onnistumisista, mikä näkyy ajoittain heikkona puolustusvalmiutena.

Pallonkäsittely 93
Mielettömän hyvä kontrolloimaan palloa täydessä vauhdissa. Kroppa on hintelä, mutta osaa silti suojata ja uiskennella pallon kanssa ahtaista väleistä. Harvoja pelaajia, joilla on kyky pitää katse ylhäällä kovankin paineen alla.

Syöttötaito 90
Nuorempana haki ratkaisusyöttöjä turhan hanakasti, mutta on saanut malttia valintoihin. Maalipaikkoja tuottavien syöttöjen antajana innovatiivinen. Siihen, kun lisätään teknisesti erinomainen syöttötaito, napsuvat etenkin poikkittaissyötöt omien lapaan tarkasti.

Fyysisyys 66
Nopeusominaisuudet auttavat voittamaan kamppailuja, mutta puhtaissa vääntötilanteissa kevytrakenteinen jyväskyläläinen on kevyttä kauraa.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi