Maajoukkueet

Pelaajakortti: Ville Lastikka – Ota kiinni jos saat

01.12.
2021
Maajoukkueet

Ota kiinni jos saat.

Ville Lastikka, 25, rymisteli valokeilaan ensimmäisessä MM-turnauksessaan kolme vuotta sitten Prahassa. Poikienkin maailmanmestaruutta juhlinut Classic-hyökkääjä jahtaa Helsingissä toista aikuisten MM-kultaansa.

Joukkueen kuntoihme jaksaa hymyillä beeb-testien jälkeen vaikka muut ovat puhaltaneet kentän pinnassa jo pari minuuttia. Maltillista hymyä nähdään usein myös kentän puolella, jossa sulavan ja tehokkaan Lastikan hurja laukaus tekee tuhojaan. Lopelta lähtöisin olevan huippuhyökkääjän kiinni saaminen on tuottanut tuskaa niin vastustajille kuin omille.

Arvosanat:

Nopeus 83

Nopeuskestävyyttä ja juoksuvoimaa löytyy. Reagoi terävästi, mutta ei ole ryhmän räjähtävimpiä kiihdyttäjiä.

Laukaus 98

Laukaus on tulinen, tarkka ja monipuolinen. Lastikka sijoittelee kuulaa vaivattoman näköisesti ylähyllylle. Viritysaika on olematon, minkä vuoksi vaarallista laukausta on vaikea ennakoida. Ampuu katse ylhäällä, jonka avulla löytää pallon mentävät aukot.

Mentaliteetti 87

Palkintokaapista löytyy MM-kullan lisäksi Suomen mestaruus sekä Sveitsin mestaruus. Nousi uransa ensimmäisessä MM-turnauksessa ratkaisurooliin, mikä kertoo kovasta henkisestä kapasiteetistä. Samoin viime kevään SM-kulta oudommalla sentterin paikalla, jonne siirtyi kesken pudotuspelien. Huipputaso on korkea, mutta ajoittainen tason heilahtelu vaivaa edelleen.

Hyökkäyspelaaminen 94

Huippuvaarallinen hyökkäyspäässä. Maailmanluokan laukaus pitää vastustajat varpaillaan, mutta Lastikka osaa myös jakaa palloa. Ottaa pallon kanttiin, imee vastustajat itseensä ja pystyy ihan viimeiseen asti peittämään ratkaisunsa. Toisinaan pallo lävähtää ylähyllylle, toisinaan kierrosta lähtee nappisyöttö tyhjentyneeseen laitaan. Näkee kentän muutenkin hyvin ja murtaa puolustuksia poikittaissyötöillä.

Puolustuspelaaminen 69

Karvaa tunnollisesti, edestä ja takaa. Sijoittumisessa ja kamppailupelaamisessa on kuitenkin haasteita. Syksyn maaottelut näyttivät, että kansainvälisellä tasolla puolustusosaaminen ei riitä sentterin tontille.

Pallonkäsittely 92

Pallokosketus on sulava ja pehmeä. Lastikka pelaa vähäeleisesti, mutta tehokkaasti. Vaikeidenkaan pallojen kontrollointi ei tuota vaikeuksia. Peliväline tottelee myös kovassa vauhdissa.

Syöttötaito 83

Peliväline liikkuu Lastikan lavasta yleensä napakasti ja tarkasti. Hyvä syöttämään etenkin hyökkäyskolmanneksella, jossa puolustajat joutuvat reagoimaan laukaisu-uhkaan. Antaa ajoittain hyviä leivoksia, mutta ei varsinaisesti erotu pelintekijänä.

Fyysisyys 78

Bensa ei lopu, mikä on tärkeää otteluiden loppua kohden. Lastikka ei hurmaa fyysisyydellä, mutta ei ole ihan kukkakeppikään. Hallitsee jäntevän kehon hyvin, mutta vääntövoimaa uupuu.

Lue lisää numeroarvioista ja niiden perusteet täältä.

Pääkallo.fi tekee Veikkauksen kanssa kaupallista yhteistyötä.

Veikkauksen ilmaisessa MM-salibandyveikkauksessa veikataan salibandyn MM-kisojen 3.-11.12.2021 otteluiden lopputuloksia. Ilmaiskisan pääpalkintona on MM-kisamatka Sveitsiin 2022. Osallistumaan pääset täällä.

Pääkallo.fi