Petri Kettunen tshekkimedialle: Tarjouduimme jatkamaan vuoden 2022 kisoihin – Tshekin liitto päätti toisin

Petri Kettunen ei olisi halunnut jättää vielä pestiään Tshekissä. Kuva: Esa Jokinen

Petri Kettunen ei olisi halunnut jättää vielä pestiään Tshekissä. Kuva: Esa Jokinen

Petri Kettusen pesti Tshekin maajoukkueen päävalmentajana päättyi Helsingin MM-kisoissa pronssimitali kaulassa. Se ei ollut Kettusen oma päätös, vaan pohjoiskarjalainen olisi tahtonut johdattaa tshekit myös ensi vuoden MM-kisoihin Sveitsiin.

– Olisin toivonut, että tämä hetki olisi koittanut vasta marraskuussa 2022, mutta nyt se tuli hieman aiemmin. Kun päätös vuoden 2020 MM-kisojen siirrosta tehtiin syyskuussa 2020, valmennusryhmämme tarjoutui jatkamaan vuoden 2022 Sveitsin MM-kisoihin asti. Tshekin Salibandyliitto ei kuitenkaan ollut valmis jatkamaan kanssamme Helsingin MM-kisojen jälkeen. Liitto halusi muutosta valmennukseen, Kettunen kertoi tshekkiläiselle Florbal.cz-sivustolle.

Suomessa Florbal.cz:n haastattelusta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Tshekki on jo julkistanut, että Jaroslav Berka seuraa Kettusta maajoukkueen päävalmentajana.

Suomalaiselle valmennusryhmälle kiitosta

Samalla Kettusen kanssa Tshekin peräsimessä päättyi myös apuvalmentajien Akseli Ahtiaisen ja Karo Kuussaaren pesti. Kettunen kehui maanmiestensä panosta.

– Aksun ja Karon osoittama vaivannäkö, tuki ja syvä luottamus oli ainutlaatuista, enkä voi kiittää heitä tarpeeksi, Kettunen sanaili Florbal.cz:lle.

– Kaikkein kiitollisin olen matkasta ja kehitysprosessista, minkä nuoret miehemme ja minä olemme käyneet läpi viimeisten parin vuoden aikana. Olemme ottaneet isoja askelia kohti maailman huippua ja pelaajat ovat oppineet paljon. Nyt joukkue on valmis taistelemaan maailmanmestaruudesta.

Petri Kettusen aika valmentajana salibandykaukaloiden laidalla tulee nyt päätökseen, mutta jättää kuitenkin takaportin paluulle.

– Tällä hetkellä en ole lähelläkään mitään valmennuspestiä lähitulevaisuudessa. Salibandyssa on vain muutama minua kiinnostava tehtävä, eivätkä ne ole tällä hetkellä avoinna, Kettunen avasi tshekkimedialle.

– Kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa saattaa tapahtua. Jos eteen tulee kiinnostavia mahdollisuuksia, voin harkita, mutta tällä hetkellä en etsi mitään aktiivisesti.

Kettunen jatkaa työskentelyä osa-aikaisesti Itä-Suomen liikuntaopiston valmennuskeskuksessa Joensuussa.

– Nyt minulla on paljon enemmän vapaa-aikaa. Salibandyn parissa vietettyjen 35 intensiivisen vuoden jälkeen se on uusi tilanne.