Salibandyn MM-kisojen välieräjoukkueet selvillä – samat joukkueet kohtaavat neljännen kerran putkeen

Ruotsi on saavuttanut miesten MM-kisoissa aina vähintään hopeaa. Mestaruuksista se on vienyt kahdeksan ja Suomi neljä. Kuva: Juha Leskinen

Ruotsi on saavuttanut miesten MM-kisoissa aina vähintään hopeaa. Mestaruuksista se on vienyt kahdeksan ja Suomi neljä. Kuva: Juha Leskinen

Salibandyn MM-kisojen puolivälierät pelattiin loppuun tänään torstaina. Suomen ja Tshekin jatkoksi välieriin ylsivät totutusti Sveitsi ja Ruotsi.

Sveitsi kaatoi päivän ensimmäisessä puolivälierässä Viron maalein 9-0. Toisessa ottelussa Ruotsi oli Norjaa edellä loppulukemin 8-2.

Sveitsi ja Ruotsi kohtaavat perjantain ensimmäisessä välierässä Hartwall Arenalla klo 15.30 (Yle Areena näyttää). Toisessa välierässä toisiaan mittaavat Suomi ja Tshekki klo 18.45 alkaen (TV2). Täysin samat välieräparit ovat olleet MM-kisoissa vuodeesta 2014 alkaen.

Kärkinelikko, eli maan mahtimaat ovat olleet välierissä lajihistorian aikana lähes jokaisissa kisoissa. Mitaleista vain yksi on mennyt tämän nelikon ulkopuolelle, Norjan yllettyä pronssille historian ensimmäisissä MM-kisoissa 1996.

Eurooppalaiset valtasivat varmuudella kisojen 11 ensimmäistä sijaa. Loput sijoitukset menivät kolmelle Aasian ja kahdelle Amerikan edustajalle.

Nämä sijoitukset ovat jo ratkenneet kisoissa:
9. Saksa
10. Tanska
11. Puola
12. Kanada
13. Thaimaa
14. Filippiinit
15. Yhdysvallat
16. Singapore