Suomen MM-finaaliin torjunut Joonas Kaltiainen: ”Sen takia täällä ollaan, että jos käsky käy niin suoritetaan”

Joonas Kaltiainen onnistui kovassa paikassa. Kuva: Anssi Koskinen

Joonas Kaltiainen onnistui kovassa paikassa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomi sai välierän alla jobin postia, kun koronatestiin joutunut ykkövahti Lassi Toriseva jäi sivuun. Classic-vahtia paikannut Joonas Kaltiainen oli kuitenkin mies paikallaan.

Tiedon torjuntavastuusta Kaltainen sai puolen päivän aikaan.

– Silloin oli ”Jänön” (Jussi Jäntin) kurkkaus. Siellä oli listassa nimi pelaavan maalivahdin paikalla, Kaltiainen valotti välierän jälkeen.

Selkeänä kakkosvahtina turnaukseen lähtenyt Kaltiainen, 28, ei kuitenkaan hätkähtänyt kovasta paikasta.

– Eilen jo tiesi mikä on tilanne ja, että käsky saattaa käydä. Sen takia täällä ollaan, että jos käsky käy niin suoritetaan. Ei siinä sen ihmeempiä ollut.

Tšekki ohitti Kaltiaisen kahteen otteeseen, lähietäisyydeltä. Molemmat maalit osuivat avauserään, jonka jälkeen maali pysyi puhtaana. Torjuntoja Oilers-vahdille kertyi 11 kappaletta.

– Maalivahdin näkökulmasta vaikea peli, Kaltiainen luonnehti.

Kaltiaisen torjuntatyöskentely oli varmaotteista ja rauhallista. Paketti pysyi kasassa, vaikka välillä tilanteita sai odotella pitkiäkin aikoja.

– Laukaukset tulivat Läheltä ja niitä tuli vähän. Se oli vaikeaa. Kaveri jäädytti peliä ja otti tempon pois.

Peli oli vaikea, mutta tunnelma hyvä. Erittäin hyvä. Espoolainen nautti kymmenentuhatpäisen kotiyleisön edessä pelaamisesta.

– Ihan uskomaton tunnelma. Sanoin jo johonkin haastatteluun, että tämä oli elämäni toiseksi hienoin päivä. Huomenna tulee olemaan hienoin.

Finaalissa Suomi kohtaa totutusti Ruotsin. MM-debytantti ei osannut heti pelin jälkeen sanoa, jatkaako hän tolppien välissä kisat huipentavassa loppuottelussa.

– Mennään tämä päivä alta pois. Huomenna on uusi päivä ja uudet kujeet. Katsotaan mitä keksitään.