Maajoukkueet

Suomen puolivälierävastus on selvillä – joutuuko Slovakia pelaamaan ilman tähteään?

07.12.
2021
Maajoukkueet

Slovakian ykköstähti Michal Dudovic ei välttämättä pelaa Suomea vastaan. Saksa-ottelua hyökkääjä seurasi verkkareissa. Kuva: Juha Käenmäki

Suomi jatkaa salibandyn miesten MM-kisojen otteluita keskiviikkona puolivälierien merkeissä. Vastaan tulee nouseva salibandymaa Slovakia, joka kaatoi Saksan 7-3 neljännesvälierissä.

Temppu oli Slovakialta sinällään kova, sillä joukkue lähti MM-kisoihin heikommista tasolohkoista ja Saksa taasen kovemmista top8-sijoitettujen lohkoista. Alkulohkon se selvitti kaatamalla Puolan, USA:n ja Thaimaan maalierolla 38-9.

Erityisen kovana tulosta voi pitää osin siksikin, että sen ylivoimaisesti kirkkain tähti Michal Dudovic ei pelannut Thaimaa-pelissä tulleen loukkaantumisen vuoksi. Duduvicin tarkka pelikunto ei ole selvillä tällä hetkellä, mutta Sveitsin huippujoukkue SV Wiler-Ersigeniä edustava huippupelaaja ei Suomen selkeän ennakkosuosikin asemaa muuta mihinkään suuntaan.

Suomi voitti alkusarjassa Tanskan, Ruotsin ja Latvian, ja on huilannut viikonlopun jälkeen keskiviikolle. Ottelu alkaa klo 18.45 Helsingin jäähallissa ja Ylen lähetys klo 18.30.

Muut puolivälieräottelut:

Ke 8.12. klo 15.30 Tshekki – Latvia
To 9.12. klo 15.30 Sveitsi – Viro
To 9.12. klo 18.30 Ruotsi – Norja

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen