Maajoukkueet

Suomi salibandyn MM-finaaliin – Tshekki kaatui tasaisen väännön päätteeksi maalein 5-4

04.12.
2021
Maajoukkueet

Suomi kaatoi Tshekin tiukassa pelissä. Kuva: Per Wiklund/IFF

Suomi ja Tshekki mittasivat toisiaan salibandyn naisten MM-kisojen välierissä lauantaina. Suomi kaatoi Tshekin maalein 5-4 ja pelaa sunnuntaina Uppsalan kisojen MM-finaalissa Ruotsia vastaan.

Suomi aloitti pelin vahvasti, kun Oona Kauppi iski pallon maalin edustalta verkkoon alle minuutin pelin jälkeen. Syötön maaliin nappasi Veera Kauppi. Tshekki kuitenkin tasoitti vain 18 sekuntia myöhemmin Karolina Suchan toimesta. Kymmenen minuutin kohdalla Tshekki pääsi ensi kertaa johtoon, kun Eliska Krupnova maalasi Suomen verkkoon.

Pari minuuttia myöhemmin Veera Kaupin loistava yksilösuoritus toi pelin tasoihin. Viitisen minuuttia myöhemmin Krupnova ohjasi Tshekin johtoon maalin edestä ja lukemissa 3-2 mentiin erätauolle.

Toisessa erässä Veera ja Oona Kauppi-show. Se johti yhteen maaliin, jonka viimeisteli Veera Kauppi toistamiseen hyvän yksilösuorituksen myötä. Kahden erän jälkeen pelin tilanne oli 3-3.

Kaiken kaikkiaan fyysisesti pelannut Tshekki oli todella hyvä varsinkin vastaiskuissa kahdessa ensimmäisessä erässä. Krista Nieminen torjui hyvin Suomen maalilla. Suomen peli parani toisen erän loppua kohden Suomen siirryttyä kahteen kentälliseen.

Varsinkin Kauppien johtama kentällinen oli alati vaarallinen, mutta Suomella oli yllättävän paljon vaikeuksia omassa päässä. Hyökkäyspeli oli pitkälti siskosten suoritusten varassa.

Kolmoserän alkuun My Kippilä vei Suomen johtoon hyvällä kudilla keskustasta. Johto ei kuitenkaan kestänyt ihan päätöskympille, sillä Michaela Mlejnkova seurasi Denisa Ratajovan ohi menneen laukauksen ja iski tyhjiin 4-4-tasoituksen. Tasatulos kesti vain 42 sekuntia, kun Oona Kauppi maalasi Veera Kaupin syötöstä tarkalla kudilla.

Viimeisellä kympillä Tshekki painoi Suomen päälle. Viimeisillä minuuteilla joukkue myllytti ilman maalivahtia, mutta Suomi kesti paineen ja eteni sunnuntain MM-finaaliin. Ottelun kiistaton hahmo oli Veera Kauppi, joka taiteili tehot 2+2 ottelussa ja oli alati vaarallinen.

Finaalissa tulee vastaan Ruotsi, joka kaatoi Sveitsin omassa välierässään ennätyslukemin 14-1.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen