Maajoukkueet

Suomi selätti Tanskan ongelmitta – Kotilainen 1+2, Torisevalle nollapeli

03.12.
2021
Maajoukkueet

Suomi kaatoi Tanskan helposti. Kuva: Juha Leskinen/IFF

Suomen miesten maajoukkue avasi kotikisaurakkansa tyylipuhtaalla 7–0-voitolla Tanskasta.

Suomi pudotti Tanskan kyydistään odotetusti jo avauserässä. Altavastaaja vetäytyi ja Suomi pyöritti peliä pallon kanssa mielin määrin. Avausmaalista vastasi kapteeni Nico Salo, jonka kantista lähtenyt laukaus painui sisään tanskalaisveskarin kautta ajassa 3.13.

MM-debyyttinsä tehnyt Justus Kainulainen osui tarkalla sivalluksella reilua minuuttia myöhemmin veljensä Rasmuksen syötöstä. Avauskaksikymppisen lopuista maaleista vastasivat Joonas Pylsy ja Juha Kivilehto Peter Kotilaisen mainioista esitöistä sekä vaparikuviosta osunut Eemeli Salin.

Suomen avauserän dominointia kuvasti etenkin se, että Tanska sai koko erässä yhden laukauksen. Sekin jäi peittoon.

Toisella kaksikymppisellä näkyi, että suurin lataus karisi avauserän jälkeen. Ottelun tempo laski ja Tanska pääsi hienokseltaan kyytiin mukaan. Lassi Toriseva joutui Suomen maalilla torjumaan kahteen otteeseen.

Suomi loi paikkoja, mutta tuhlaili. Erän ainokaista maalia saatiin odottaa aina päätösminuutille asti. Siitä vastasi Kotilainen Ville Lastikan poikittaissyötöstä.

Kolmannen erän käsikirjoitus oli pitkälti sama kuin toisenkin. Suomi ei paineistanut järin aktiivisesti, mikä rauhoitti tempoa entisestään. Erän ainoa ja ottelun viimeiseksi jäänyt maali lävähti Salinin lavasta ajassa 42.30.

Suomen tehomiehenä erottui kolmen pisteen iltaa viettänyt Peter Kotilainen (1+2). Kahteen pisteeseen ylsivät Eemeli Salin (2+0), Nico Salo (1+1) sekä Sami Johansson (0+2). Suomen parhaana palkittiin Juha Kivilehto. Tanskan parhaan pelaajan palkinnon pokkasi ansaitusti 26 kertaa torjunut veskari Mike Trolle Webe

Kaiken kaikkiaan kisastartti oli kaksijakoinen. Suomen puolustuspelaaminen oli laadukasta, eikä Tanska päässyt moneen kertaa edes lähelle laukaisupaikkoja. Torisevalle riitti nollapeliin kuusi koppia. Pallollinen peli jätti kuitenkin parantamisen varaa. Etenkin toisessa ja kolmannessa erässä peliväline liikkui turhan verkkaisella rytmillä ja pelaaminen meni aika ajoin puskemiseksi.

Ottelun tilastot

2665 katsojan edessä pelatun ottelun suurimmaksi puheenaiheeksi nousi Ylen lähetyksen kuvanlaatu. Värisäädöt olivat turhan kirkkaat, eikä pallo meinannut erottua turkoosilta matolta.

Salibandyliiton viestintäjohtaja Jussi Ojalan mukaan ongelma oli tuotantoyhtiön väriasetuksissa.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira