Suomi selvitti tiensä ensi kesän World Games -turnaukseen – kisat mitellään Yhdysvalloissa

Slovakia-voitto varmisti Suomelle Yhdysvaltain reissun. Kuva: Esa Jokinen

Slovakia-voitto varmisti Suomelle pelireissun Yhdysvaltoihin. Kuva: Esa Jokinen

Suomen salibandymaajoukkue kaatoi keskiviikkona MM-kisojen puolivälierissä Slovakian maalein 5-1 ja pelaa perjantaina välierissä. Voitolla joukkue lunasti myös lipun ensi kesän World Games -tapahtumaan.

World Games-monitapahtumassa on urheilulajeja, jotka eivät ainakaan ole päässeet mukaan olympialaisiin. Tapahtuma järjestetetään Yhdysvaltojen Alabaman Birminghamissa 7.-17.7. 2022. Kisat piti järjestää jo 2021, mutta koronaviruspandemia sotki olympialaisten aikatauluja ja samalla myös World Games -aikataulun.

Salibandy oli mukana ensi kerran virallisena lajina vuoden 2017 Wroclawin tapahtumassa. Silloin osallistujamaita oli kuusi, mutta nyt mukana on kahdeksan salibandymaajoukkuetta.

Paikan World Games-salibandyturnaukseen saavat Helsingin MM-kisojen viiden joukkoon sijoittuneet maat, paras Aasian maa MM-kisoissa, paras Amerikan maa MM-kisoissa sekä kisaisäntä Yhdysvallat. Tällä hetkellä varmoja osallistujia ovat välieriin edenneet Suomi ja Tshekki, kisaisäntä ja Kanada, joka olisi päässyt kisoihin joka tapauksessa, mutta oli kisoissa toiseksi viimeiseksi jäänyttä Yhdysvaltoja parempi.

Thaimaa oli kisoissa 13. ja paras Aasian maa, mutta kisapaikka on toistaiseksi ehdollinen. IFF:n hallitus vahvistaa vielä erikseen paikan, sillä Aasiassa ei järjestetty MM-karsintoja.

Kolme viimeistä paikkaa menevät kahdelle muulle välieräjoukkueelle sekä viidenneksi sijoittuneelle joukkueelle. Puolivälierissä kohtaavat vielä torstaina Ruotsi ja Norja sekä Sveitsi ja Viro.