Maajoukkueet

Suomi teki tarvittavan ja nappasi välieräpaikan – duo Kotilainen-Lastikka iskussa

08.12.
2021
Maajoukkueet

Slovakia sumputti, mutta ei horjuttanut Suomea. Kuva: Esa Jokinen

Suomen miehet jatkavat MM-kisojen välieriin. Slovakia kaatui puolivälieräottelussa lukemin 5-1.

Ottelun kuva oli pitkälti se, että Suomi vyörytti pallolla ja Slovakia puolusti – syvältä ja kapealta. Suomi teki tarvittavan. Petteri Nykyn miehistö ei survonut väkisin altavastaajan tiiviin nopan sisään vaan tyytyi hieromaan palloa maltilla, eikä altavastaaja päässyt juuri vastaiskuihin.

Avausmaalia saatiin odottaa aina avauserän viimeiselle vitoselle. Ville Lastikka rikkoi kuparisen nopean suoran hyökkäyksen päätteeksi. Maukkaan alustuksen tarjoili laituripari Peter Kotilainen. Erän toisesta osumasta vastasi Rasmus Kainulainen tarkalla sivalluksella etuyläkulmaan.

Toisessa erässä Slovakia pääsi maalin päähän Lukas Ujhelyin iskettyä ylivoimalla ajassa 29.48. Kotilainen-Lastikka-parivaljakko palautti Suomen kuitenkin kahden maalin johtoon heti seuraavassa vaihdossa karvattuaan pallon pois vastustajan maalin takana. Paria minuuttia myöhemmin Kotilainen herkutteli illan toisensa näyttävän kuvion päätteeksi. Viimeisen poikittaissyötön tarjoili Juha Kivilehto.

Kolmannessa erässä Suomi piti lähinnä palloa. Päätöskaksikymppisen ainokaista odoteltiin aina viimeiselle minuutille. Sami Johansson viimeisteli lähietäisyydeltä loppulukemat.

Suomen tehokkaimpana loisti 2+1 summannut Kotilainen, joka myös palkittiin Suomen parhaana. Lastikka komppasi 1+1 pisteillä. Suomen maalia vartioinut Joonas Kaltiainen selvisi kolmella torjunnalla. Virkaveli Adam Kohut koppasi 20 laukausta.

Ottelun tilastot

Suomi kohtaa välierässä Tšekin. Ottelu pelataan perjantaina kello 18.45 alkaen.

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira