Maajoukkueet

Suomi toipui Latvian tarjoamasta shokkihoidosta – sinivalkoisille lohkovoitto 7-2-tuloksella

05.12.
2021
Maajoukkueet

Rasmus Kainulainen avasi Suomen maalihanat Latviaa vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää/IFF

Suomi ja Latvia mittelivät sunnuntaina salibandyn miesten MM-kisojen alkusarjan ottelussa Helsingin Jäähallissa. Suomi rallatteli 7-2-voittoon ja samalla lohkovoittoon.

Latvia tarjosi shokkihoitoa heti ottelun alkuun. Armans Savins laukaisi joukkueen johtoon vain 28 sekunnin pelin jälkeen. Laukaus oli ottelun ensimmäinen. Suomi toipui nopeasti ja vyörytti hyökkäyksiä. Maaleja saatiin kuitenkin odotella pitkään.

Rasmus Kainulainen karkasi vasemmasta laidasta ja laukoi ensimmäisen MM-maalinsa sisään etukulmasta ajassa 17.06. Erään mahtui vielä toinen suomalaismaali, kun Ville Lastikka taiteili Suomen taukojohtoon. Avauserä oli pitkälti Suomen hallintaa, mutta Latvia tarjoili Suomelle välillä sydämentykytyksiä vaarallisilla vastaiskuillaan.

Toinen erä olikin sitten selkeää suomalaisnäytöstä. Latvia tosin tasoitti erän alkuun, kun Edgars Purinsin kuti upposi verkkoon. Suomen johtomaalia pääsi tuulettamaan ikinuori Juha Kivilehto. Lisää seurasi, kun Justus Kainulainen maalasi tarkalla kudilla. Osuman syöttänyt Tatu Väänänen saalisti samalla maajoukkueuransa 100. pisteen.

Justus Kainulainen jatkoi maalintekoa, ja tällä kertaa maaliin teki mainion esityön Mikko Hautaniemi, joka taiteili pallon kulmasta maalille. Lastikan päivän toinen osuma syntyi kovalla laukauksella, johon maalivahti sai hiukan itseään eteen. Kolmoserään lähdettiin Suomen 6-2-johdossa, sillä Sami Johansson ei tällä kertaa upottanut rankkarista lisämaaleja.

Kolmoserä oli pitkään pelailua. Kolmisen minuuttia ennen loppua Sami Johansson laukoi Suomen viiden maalin johtoon tarkalla kudilla. Ottelu päättyi lukemiin 7-2 ja Suomi pääsi kohtuullisen vähällä ottelussa.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen