Sveitsi lahjoitti Ruotsille voiton – länsinaapuri vei MM-välierän maalein 6-1

Ruotsi eteni salibandyn MM-finaaliin. Kuva: Esa Jokinen

Sveitsi ja Ruotsi mittelivät perjantai-iltapäivällä miesten salibandyn MM-välierissä Hartwall Arenalla. Ruotsi eteni MM-finaaliin loppulukemin 6-1.

Sveitsi sai peliin erinomaisen alun. Se vyörytti lukuisia hyökkäyksiä avauskympillä, mutta pallo ei uponnut verkkoon asti. Ruotsi oli köysissä, mutta ajassa 11.24 joukkue meni johtoon Sveitsin erikoisella omalla maalilla.

Sveitsi meni maalista ilmeisesti vähän sekaisin, sillä jo pian helähti uudestaan. Tobias Gustafsson laukoi Ruotsin 2-0-johtoon vain puoli minuuttia myöhemmin hyvän kuvion päätteeksi. Avauserä oli varsinkin Ruotsilta nihkeää peliä ja Sveitsi hallitsi peliä. Huippumaalipaikat menivät erässä Sveitsin nimiin lukemin 5-1.

Toinen erä alkoi hyvin ruotsalaisittain, mutta ylivoimasta ja paikoista huolimatta ei nähty lisäosumia. Ajassa 24.48 Sveitsi kavensi tilanteeksi 2-1. Claudio Laely päätti komeasti nopean vastaiskun. Sveitsi vei peliä pallollisesti, mutta ei päässyt huippupaikoille niin paljon kuin avauserässä. Alppimaa haki laukauksia paikoin liikaakin pienemmän marginaalin maalipaikoista.

Kolmoserän alussa Sveitsi piti palloa pari minuuttia eikä hakenut paikkoja. Sitten nähtiin paha virhe. Sveitsin pakit lahjoittivat pallon Kim Nilssonille, jonka helpon laukauksen Pascal Meier kauhoi omaan maaliin. Siitä ei kulunut kauaa, kun Johan Samuelsson kauhoi paluupallon neljännen kerran Sveitsin maaliin.

Sveitsi haki maalia ilman maalivahtiakin, mutta kirivaihe oli todella vaisu. Casper Backby ohjasi pallon viidennen kerran Meierin ohi viimeisellä vitosella. Alexander Galante Carlström vei pallon kerran tyhjään maaliin

Periaatteessa Sveitsi pelasi pitkään todella hyvin, mutta ensimmäinen ja kolmas ruotsalaismaali olivat sellaisia suorituksia, joita ei pitäisi MM-välierissä tehdä.

Ruotsin maalivahti Jonathan Edling pelasi loisto-ottelun. MM-finaali pelataan lauantaina 11.12. klo 17.30.

Vastaan tulee joko Suomi tai Tshekki, jotka pelaavat toisesta finaalipaikasta perjantai-iltana. Ruotsi on pelannut kaikissa salibandyn miesten MM-finaaleissa vuodesta 1996 lähtien.