Sveitsille MM-pronssia – tässä ovat naisten MM-kisojen lopulliset sijoitukset

Sveitsi kaatoi MM-pronssiottelussa Tshekin lukemin 5-2.

Sveitsi kaatoi MM-pronssiottelussa Tshekin lukemin 5-2. Kuva: IFF

Sunnuntaina pelattiin viimeiset ottelut ja samalla luonnollisesti selvisivät MM-kisojen loppusijoitukset.

Sunnuntain avanneessa ottelussa Puolan ja Slovakian välillä pelattiin viidennestä sijasta. Selkeiden puolivälierätappioiden jälkeen joukkueet olivat voittaneet ensimmäiset sijoitusottelut, joissa Puola kaatoi Tanskan 7-4-lukemin ja Slovakia puolestaan peittosi lauantaina Norjan niukasti 5-4.

Itse ottelussa joukkueet menivät vuorotellen johtoon ja kolmanteen erään siirryttiin 3-3-tasalukemissa. Päätöserässä turnauksessa Puolan joukkueen valopilkkuihin kuulunut Justyna Krzywak viimeisteli Puolan 4-3-voittomaalin viimeisen vitosen aikana ja täten ennakolta MM-turnauksen yllättäjäksi povattu Puola sijoittui turnauksen viidenneksi.

Puoli tuntia edeltävää ottelua myöhemmin alkanut Tanskan ja Norjan kamppailu oli houkutellut paikan päälle 194 katsojaa. Maalittoman avauserän jälkeen Sofie Kristiansen siirsi Norjan johtoon puolivälissä ottelua, minkä Mathilde Lundberg Christensen kuittasi ennen toista erätaukoa.

Kolmas erä ja samalla ottelu näytti pitkään menevän vuonomaalle Kine Hedlund Eriksenin maalilla, mutta runsaspäisen tanskalaiskannattajien riemuksi Klara Fjorder vei joukkueiden turnauksen viimeisen ottelun jatkoajalle Tanskan pelatessa ilman maalivahtia. Avausmaalin viimeistellyt Kristiansen viimeisteli ottelun toisensa ja samalla seitsemäs sija matkasi Norjan matkaan.

Ottelun jälkeen maajoukkueuransa päättänyt 96 maaottelua Tanskan väreissä pelannut joukkueen kapteeni Cecilia Di Nardo palkittiin hienosta maajoukkueurastaan.

Yleisön sekä kentällä olleiden joukkueiden aplodit Tanskan kipparille näyttivät urheiluyhteisön hienouden. Di Nardo viimeisteli 41 pelattuun MM-kisaotteluun 54 maalia ja 25 syöttöä. Malmö FBC:n riveissä seurajoukkuetasolla pelaava tanskalainen on toisena MM-kisojen kaikkien aikojen maalintekijätilastossa Sveitsin Corin Rüttimannin jälkeen.

Tanskan kapteeni Cecilia Di Nardo päätti 96 maaottelua kestäneen maajoukkueuransa. Kuva: IFF

Pronssiottelussa kohtasivat A-lohkossa pelanneet Tshekki ja Sveitsi. Alkulohkokamppailun Tshekki oli vienyt lukemin 5-2, mutta mitaliotteluun Tshekille ei kovin moni välttämättä heittänyt ennakkosuosikin viittaa, sillä joukkue on voittanut historiansa aikana vain yhden MM-mitalin naisten tasolla. Tuosta mitalistakin on kulunut jo 10 vuotta, kun Tshekki voitti pronssia Sveitsin St. Gallenissa pelatuissa MM-kisoissa vuonna 2011.

Ottelun avauserä meni sveitsiläisille 2-0-lukemin Rüttimannin osumilla, joka samalla siirtyi kaikkien aikojen maalintekijätilastoissa ykköseksi MM-kisoissa tehdyillä 56 maalillaan.

Tshekki tuli toisen erän alussa vielä tasoihin Michaela Kubeckovan ja Vendula Berankovan maaleilla, mutta ei saanut käytettyä noiden osumien jälkeen syntynyttä hallintaansa hyväkseen, jonka Sveitsi lopulta käänsi. Isabelle Gerigin ja Michelle Wikin osumilla Sveitsi siirtyi 4-2-johdossa päätöserään ja itse ottelu päättyi Sveitsin pronssijuhliin Wikin onnistuttua ainoana kolmannessa erässä.

Naisten 13. MM-kisat päättyvät MM-finaaliin Suomen ja Ruotsin välillä. Ruotsi vei voiton Emelie Wibronin jatkoaikamaalin myötä lukemin 4-3. Lisää pelistä voi lukea täältä.