Maajoukkueet

Tanskaa vastaan pelannut Lehkosuo hälytettiin kotikisoihin pari päivää sitten: ”Sama laji se on edelleen isommissakin valoissa”

03.12.
2021
Maajoukkueet

Otto Lehkosuo debytoi MM-tasolla Tanskaa vastaan. Kuva: Juha Leskinen

Salibandyn MM-avausottelu Suomi-Tanska ei tarjonnut suurempaa säkenöintiä pelillisesti. Suomi vei voiton maalein 7-0 ja oli pelillisesti edellä ihan alusta alkaen.

Olkoon vastus tai tulos minkälainen vain niin viidelle suomalaispelaajalle kamppailu oli ensimmäinen peli lajin aikuisten arvokisoissa. Helsingin jäähalli ei ollut täynnä, mutta vastus huomioiden 2665 silmäparia piti tunnelmaa yllä ihan hyvin.

Yksi MM-debytanteista oli Indians-puolustaja Otto Lehkosuo, joka hyppäsi askiin toisessa erässä.

– Ehkä siinä katseli isoja valoja vaihdon tai kaksi, mutta aika nopeasti huomasi, että sama laji se on edelleen isommissakin valoissa. Ihan mielettömän siistiä oli pelata. Tuntui, että pääsi hyvin pelirytmiin sisään, Lehkosuo kuvaili pelin jälkeen.

Mikko Leikkasen tilalle kakkosketjuun istutettu Lehkosuo pärjäsi hyvin pelissä nopeallakin perehdytyksellä.

– Sanottiin vain mihin kenttään menen ja sitten käytiin kentän kanssa pikaisesti pari juttua läpi, että haetaan ja niin edelleen. Ei mitään sen kummempaa ohjeistusta.

Ennakkoon Tanskan ei pitänyt olla Suomelle vaikea vastus ja sitä se ei tosiaan ollutkaan. Suomi vei avauserän 5-0 ja sitten rallatteli loppuun asti selkeässä johtoasemassa.

– Tehtiin mitä piti ja syötiin heiltä aseet pois. Tehtiin pallon kanssa tosi fiksuja asioita ja pidettiin heidät poissa vastaiskuista niin ei siinä ollut oikeastaan mitään kummempaa.

Henkilökohtaiselta lämpöleiriltä kisoihin

Lehkosuo, 24, ei ollut alkuperäisessä MM-joukkueessa, mutta kutsuttiin aiemmin tällä viikolla paikkaamaan Krister Savosta, joka joutui jättämään kisat väliin ikävän päävamman vuoksi. Puolustaja ei kuitenkaan yllättynyt kutsusta.

Pari päivää sitten olit vielä ulkona kisoista niin mitkä olivat viikonloppusuunnitelmat ennen kutsua?

– Eipä ollut oikeastaan mitään. Vähän oli asia jo tiedossa niin en ollut mitään hirveän isoja suunnitelmia tehnyt. Olin tehnyt asiat siten, että aika nopeasti pystyn hyppäämään tänne mukaan, Lehkosuo avasi.

Veditkö omatoimisen lämpöleirin ennen kisoja?

– Omatoiminen lämpöleiri meni oikein hyvin, eikä mennyt valmistautuminen eri tavalla kuin muulla joukkueella.

Lauantaina Suomen vastus on kovin mahdollinen kisoissa eli Ruotsi. Ruotsi voitti syksyllä Suomen kahdesti tuplamaaotteluissa ja lokakuun EFT:ssäkin. Lyhyellä matematiikalla Ruotsi on kolmen pelin voittoputkessa keskinäisissä kohtaamisissa, mutta keinoja ruotsalaisten kaatoon löytyy suomalaisesta työkalupakista.

– Vähän samoilla eväillä se kaatuu miten tänäänkin, että pidetään palloa, ja ei anneta niille vastaiskuja. Edellisissä peleissä he ovat päässeet aika synkästi iskemään vastaan. Tehdään pallon kanssa fiksuja asioita niin varmasti hyvä tulee, Lehkosuo vakuutti.

Suomi-Ruotsi lauantaina klo 18.55 ja Yle näyttää ottelun kakkosella.

Muut artikkelit ottelusta:
Pääkallotodistus: Suomen joukkue esiintyi tasaisesti selkeässä Tanska-voitossa
Suomi selätti Tanskan ongelmitta – Kotilainen 1+2, Torisevalle nollapeli
Pärjäisikö Tanskan maajoukkue F-liigassa, Justus Kainulainen?

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen