Tuore koronapäivitys salibandyn suhteen – ainakin nämä pelit jatkuvat

F-liigan pelit tulevat jatkumaan. Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

F-liigan pelit tulevat jatkumaan. Kuvituskuva: Juhani Järvenpää

Omikron-koronavirusvariantin ja lisääntyneiden koronavirustartuntojen vuoksi on jälleen kiristetty myös liikuntaa sekä urheilua koskevia rajoituksia. Tässä artikkelissa on Salibandyliiton julkaisemia viimeisimpiä tilannetietoja rajoituksista koskien salibandya.

Salibandy ei siis välty rajoituksilta tälläkään kertaa. Ainakin osa peleistä jatkuu, mutta osa on ainakin toistaiseksi pannassa. Oman mausteensa tuovat myös alueelliset rajoitukset.

– Hyvä asia on se, että näillä raameilla voimme edelleen jatkaa ja edistää salibandyn junioritoimintaa. Se on positiivinen muutos viime talveen verrattuna. Toisaalta harmittaa ja ihmetyttää vietävästi, että aikuisten järjestäytynyt liikunta on asetettu taas pannaan. Toivotaan hartaasti, että tauko jää tällä kertaa lyhyeksi.

– Viranomaislinjausten tulkitseminen ei ole helppoa, joten saatamme hyvinkin joutua vielä vääntämään paikallisten viranomaisten linjauksista tai tulkinnoista, Salibandyliiton toiminnanjohtaja Pekka Ilmivalta sanoitti tiedotteessa.

AVI:n tiedoksiannot löytää täältä ja sieltä näet oman alueesi rajoitustilanteen.

Miten salibandysarjoja jatketaan?

Näitä jatketaan:
– Kaikki junioritoiminta T18 ja P18 sekä näistä nuoremmissa ikäluokissa
– F-liiga (miehet ja naiset)
– Suomen Cupin loppuhuipennus 7.-9.1.2022 (miehet & naiset)
– miesten Divari
– T21 ja P21 SM-sarjat

Tauolle: kaikki muu pelitoiminta paikallisten rajoitteiden niin vaatiessa

Kokoontumisrajoitukset ja koronapassi

Valtioneuvosto hyväksyi 28.12.2021 tartuntatautilain 58 i §:ssä tarkoitetun asetuksen koronapassin käytön rajoittamisesta määräaikaisesti. Asetuksella rajoitetaan poikkeuksellisesti koronapassin vaikutuksia siten, että 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille. Tätä poikkeusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla. Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia.

Leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävät seuraavat sairaanhoitopiirit: Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan tai Lapin sairaanhoitopiirin alueet.