Maajoukkueet

TV-kuvan laatu herätti paljon keskustelua MM-avauksessa – näin Salibandyliitto selvensi tilannetta

04.12.
2021
Maajoukkueet

MM-alustan väritys herätti kysymyksiä tv-kuvan laadun vuoksi perjantaina. Kuva: Juha Leskinen/IFF

Moni salibandyn MM-kotikisat avannutta Suomi-Tanska-peliä seurannut katsoja pettyi Ylen TV-lähetyksen kuvaan perjantaina.

Sosiaaliseen mediaan tulvi paljon viestejä siitä, että kuva on liian ”vihreä” ja palloa ei yksnkertaisesti erota TV-kuvasta. Sen verran monia MM-turnauksia on pelattu tähän asti vastaavanlaisella alustalla, että ongelmaa ”ei pitäisi olla”.

Yle tai Kansainvälinen salibandyliitto eivät kommentoineet asiaa mitenkään julkisesti, mutta Salibandyliitto viesti asiasta sosiaalisessa mediassa. Seuraava teksti on lainattu liiton Facebook-julkaisusta perjantailta:

”Suomi-Tanska-ottelun TV-signaalin kuvasta tulee jonkun verran palautetta. Kuva on hieman ”liian vihreä”. Ongelmaa selvitellään parhaillaankin.Haasteet eivät ole Ylen päässä. Tuotantoa toteuttava yhtiö käyttää tuotannossaan kameroita, joiden värikontrolli ei ole etäsäädettävissä.

Niihin on tehty perussäädöt ennen ottelua. Kentän vihreä väri täydessä valaistuksessa aiheuttaa sen, että se heijastaa vihreää. Kuva saadaan todennäköisesti ja toivottavasti kuntoon huomiseksi, kun Suomi kohtaa Ruotsin.”

Suomi-Ruotsi-peli käynnistyy lauantaina klo 18.55 ja Ylen TV-lähetys klo 18.40.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen