Maajoukkueet

Uppsalan kisat huipentuvat finaaliotteluun Suomen ja Ruotsin välillä – kantavatko Kaupit Suomen kultaan?

05.12.
2021
Maajoukkueet

Onko Tero Töyrylän johdolla kannattava sinivalkoinen huutosakki Suomen kuudes kenttäpelaaja? Kuva Peter Bohlin/IFF

Suomi kohtaa MM-finaalissa Ruotsin, joka on hallinnut pelejään mielin määrin. Kamppailuja käydään monilla tasoilla, ota tästä haltuun seurattavat pointit jännittävää finaalia varten!

Uppsalassa pelattavat naisten salibandyn MM-kilpailut huipentuvat tänään alkuillasta klo 17:30 alkavassa finaaliottelussa. Tuolloin kentällä vastakkain asettuvat Suomi ja Ruotsi.

Odotettu finaali, johon tiensä selvittäneet joukkueet ovat tulleet erilaisia polkuja.

Kisaemännät ovat murskanneet vastustajan toisensa jälkeen, alkusarjassa myös tämän päiväisen finaalivastustajan maalein 9-3. Ruotsin vauhdikas pelaaminen on ollut myrkkyä jokaiselle vastaantulijalle. Etenkin ottelun alussa on syytä odottaa Ruotsin painavan päälle todella kovasti. Ylivoimasta kisoissa tähän mennessä kertokoot maalien määrä kaiken tarpeellisen. Ennen finaaliottelua Ruotsi on tehnyt näissä kisoissa 78 maalia ja päästänyt seitsemän. Kaikki tämä on kuitenkin vain kuriositeetteja jos oma peli ei toimi finaalissa.

Moa Tschöp ketjuineen on näissä kisoissa ollut huikeassa vireessä, etenkin Wilma Johanssonin kanssa yhteispeli on herkullista nähtävää. Ei sovi unohtaa myöskään ketjua Emelie Wibron-Sofia Joelsson-Sandra Boric Svärd, vaikkei viimeksi mainittu ole onnistunut paikoistaan aivan halutulla tavalla. Kolmatta johtaa kokemuksella huikeat kisat pelannut Amanda Delgado Johansson, joten helpolla ei tule Suomen maajoukkue pääsemään.

Ruotsin tolppien välissä pelaava kaksikko on selvinnyt peleistä ilman suurempia huolia. Viiteen otteluun päästetyt seitsemän maalia kertovat omaa kieltään siitä että vaaran paikkoja ei juuri ole ollut omassa päässä. On maalissa sitten
Matilda Östlund Visen tai Frida Görtz, niin maalivahtipeliin Ruotsi voi finaalissa luottaa. Etenkin Östlund Visen on näyttänyt itsevarmoja elkeitä katsomoon asti.

Suomen tie finaaliin on vienyt karikkoisempien vesien kautta. Alkusarjan 3-9 -tappio Ruotsille nostatti kulmakarvoja ja huolia, mutta onko huoleen aidosti tarvetta? Suomelle vain finaaliottelun tuloksella on aidosti merkitystä.

Tulosvastuu on levännyt Veera Kaupin johtaman kentän varassa. Veeran johtama kentällinen on jokaisessa vaihdossa vaarallinen ja tulosta on syntynyt huimalla tasolla. Jotta finaalissa onnistutaan tavoitellusti, on kuitenkin muilta ketjuilta tultava muutakin kuin 0-0-pelaamista. Oman pään ryynääminen ei tule finaalissa riittämään. Etenkin Saarion johtama kentällinen on ollut kovempia vastuksia vastaan vaatimaton, nyt alkaa olla viime hetket onnistua hyökkäyspäässä. Seuraava peli näyttää miten ketjun kisat arvostellaan.

Suomen maalipuiden välissä ovat onnistuneet näissä kisoissa molemmat maalivahdit. Krista Nieminen kantoi vastuun välieräpelissä, eikä päävalmentaja Kurronen raottanut salaisuuden verhoa pelin jälkeisessä haastattelussa siitä kumpi pelaa finaalissa. Aika näyttää, kisoissa nähtyjen otteiden perusteella on selvää että maalivahtipeliin ei Suomi näissä peleissä kaadu.

Tunnelma IFU-areenalla tulee olemaan sähköinen. Kisojen edetessä kotiyleisö on löytänyt tiensä halliin enenevässä määrin ja tänä iltana halli natisee liitoksissaan kun ruotsalaiset kannattajat aloittavat pauhun. Vastassa on Tero Töyrylän johtama Suomen kannattajajoukko, joka jo välierässä piti hyvää tunnelmaa yllä hallissa, auttaen näin osaltaan joukkuetta kohti finaalia. Kumpi vie taiston kentän ulkopuolella, onko kotiyleisö se kuuluisaa kuudes kenttäpelaaja vai saako sinivalkoinen kannattajisto nostettua äänensä kuuluvimmaksi?

Seurattavat pointit finaalia varten:

1) Kantavatko Kaupit taas kaiken tulosvastuun?
2) Pysyykö Suomi Ruotsin vauhtipelissä mukana?
3) Moa Tschöpin johtama kentällinen.
4) Kotiyleisö vs Tero Töyrylä joukkoineen.
5) Maalivahtien taisto.

Seuraa ottelua suorana Yleltä klo 17:20 alkaen

Lue myös nämä jutut:
Veera Kauppi päättäväisenä MM-finaaliin Ruotsia vastaan – ”Se kumpi pysyy pidempään hereillä 60 minuutin aikana, voittaa”
Suomi kaatoi Tshekin tiukassa välieräottelussa – päävalmentaja Kurronen: “Vuorossa Raatteentien taistelu”

Uusin jakso:

Joni Salo-oja
1/2 @LoistoCast-podcastista.

Asemapaikka: Turku

Twitter: @Jtsoja