Viitakoski MM-kisojen pistepörssin kakkonen – välieräjoukkueista ei yhtäkään edustajaa kympin sakissa

Viron Patrik Kareliusson voitti MM-kisojen pistepörssin. Kuva: Anssi Koskinen

Miesten salibandyn MM-kisat päättyivät lauantaina Helsingissä Ruotsin voitonjuhliin.

MM-kisojen lopulliset sijoitukset varmistuivat myös finaalin jälkeen. Ensi kesän World Games-turnaukseen osallistuvat siis lopulta Suomi, Ruotsi, Tshekki, Sveitsi, Latvia, Kanada, Yhdysvallat ja Thaimaa.

Kisojen pistepörssi maalaa erikoisen kuvan MM-kisoista. Mukana on lähinnä heikommissa C- ja D-lohkoissa kisat aloittaneiden joukkueiden edustajia. Se kertoo myös siitä, että tasoerot ovat valtavia kun katsotaan kisoja kokonaisuutena. 15 parhaan joukossa oli vain yksi välieräjoukkueen pelaaja, kun Tshekin Marek Benes ylsi sijalle 15.

Suomalaisista paras pistemies oli Ville Lastikka tehoin 6+4. Lastikka oli pistepörssin 20. Nokian KrP:ta edustava Kanadan Valtteri Viitakoski oli kokonaispörssin kakkonen 21 pisteen voimin.