Vuoden 2021 kymmenen luetuinta salibandyuutista – ikäviä tapahtumia ja väkeviä kannanottoja

MM-kotikisat kiinnosti vuonna 2021 ja yksi aihe oli Suomen ja Ruotsin välille syntynyt jännite vakoilukohusta. Kuva: Juha Käenmäki

MM-kotikisat kiinnosti vuonna 2021 ja yksi aihe oli Suomen ja Ruotsin välille syntynyt jännite vakoilukohusta. Kuva: Juha Käenmäki

Vuonna 2021 sattui ja tapahtui salibandyrintamalla. Koronasta huolimatta pääsarjojen kaudet saatiin pelattua loppuun asti.

Oheen on kerätty vuoden 10 luetuinta uutista Pääkallossa. Jos juttuun liittyvä toinen juttu olisi mahtunut listalle niin se on huomioitu linkillä.

Top 10

1. F-liigan pelissä ikävä tilanne – Classic-puolustajan pää kolahti Tapiolan urheiluhallin seinään ja ottelu peruttiin tältä päivältä (24.9.)

Ensimmäisenä listauksena on ikävä tapahtuma. Maajoukkuepakki Krister Savonen loukkaantui harmillisesti Esport Oilersia vastaan. Loukkaantumisen seurauksena MM-kisat jäivät väliin, kausi on ohi ja tulevaisuuden suhteen kysymysmerkkejä.

2. Peter Kotilaiselta rajua kritiikkiä tuomareita kohtaan lehdistötilaisuudessa: ”Ne vain naureskelee päin naamaa tuolla” (17.3.)

Peter Kotilainen antoi palaa keväällä Nokian KrP-puolivälieräsarjan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa. Se ei jäänyt suuremmaltakaan yleisöltä huomioimatta.

3. Ilkka-Pohjalainen: Koposelta rajua kritiikkiä TPS:n maajoukkuepelaajille – ”Niin ala-arvoista ja sairastakin käytöstä” (14.3.)

Myös TPS-SPV-puolivälieräsarjan jälkeen riitti porua. SPV-valmentaja Tommy Koponen avasi sanaisen arkkunsa TPS:n toiminnasta sarjassa. Myöhemmin Koponen selvensi ajatuksiaan pidemmässä Pääkallon haastattelussa, joka olisi sekin mahtunut tälle listaukselle.

4. Päävalmentaja Nykky ihmetteli ruotsalaisten kovia syytöksiä: ”Ei voi kuin nauraa niille” (4.12.)

Suomea seurasi miesten kotikisoissa parikin kohua, jotka koskivat erikoisia vakoilusyytöksiä. Päävalmentaja Petteri Nykky ei ollut moksiskaan syytöksistä ja se ottelun jälkeinen haastattelu tavoitti myös isommat mediat.

5. Pääkirjoitus: Monen salibandykausi on todennäköisesti jo ohi – raha-asioissa piilee iso ongelma (28.1.)

Hieman alle vuosi sitten koronatilanne oli sulkenut kaudet yli kuukaudeksi. Silloinen pääkirjoitus arvioi, että kausi on jo todellisuudessa ohi. Niinhän se olikin.

6. Konkaripakki Kivilehdolta painava puheenvuoro – ”Psyykkaaminen kuuluu urheiluun, mutta tietty kunnioitus myös” (2.4.)

Paikallinen välieräsarja Classic-Nokian KrP venyi aina seitsemänteen peliin asti. Ottelusarjan ratkettua Classicin konkaripakki Juha Kivilehto suomi sitä, että sanan säilä oli lennellyt sarjassa liian rajusti ja asiattomasti.

7. Suomen MM-kotikisajoukkue julki – 11 Classic-pelaajaa valittiin mukaan (2.11.)

Suomen miesten MM-juokkue julkaistiin kisoihin viimeksi vuonna 2018. Tänäkin vuonna joukkue kiinnosti, vaikka hirveän suuria yllätyksiä ei ollutkaan tarjolla.

8. Ujosti hymyilevä sniper – Ville Lastikka on kovakuntoinen absolutisti: ”Siitä ei ole minulle mitään hyötyä” (8.12.)

Listauksen ainoassa henkilökuvajutussa Classic-laituri Ville Lastikka kertoi elämästään ja urastaan MM-kisojen aikana.

9. Expressen: Maalivahdin ulosajo puhuttaa Ruotsissa – katso video tilanteesta (22.10.)

Maalivahdit harvemmin saavat punaisia kortteja, mutta Ruotsissa nähtiin syyskaudella tällainen tapahtuma. Video tapauksesta kiinnosti.

10. Yle: Sateenkaarinauhaa kantanut PSS-kapteeni ikävässä välikohtauksessa – ”Tuollainen ei kuulu missään hetkessä pelitapahtumiin” (4.10.)

PSS-kapteeni Inka Lampinen sai osakseen ikävän kommentien koskien kantamaansa sateenkaaren värein koristeltua kapteeninnauhaa. Vuonna 2021 erikoiselta tuntuva kannanotto nousi esiin Ylen uutisjutussa.