Liigat

Classic menetti pisteet, kun FBC Loiston vastalause meni läpi – päätös vaati äänestyksen

23.01.
2022
Liigat

FBC Loiston vastalause meni maaliin. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten F-liigan ottelun Classic-FBC Loisto lopputulos on muutettu. Kentällä Classic voitti 5-2, mutta kabinetissa tulos kääntyi 0-5-tappioksi.

Ratkaisusta uutisoi F-liiga verkkosivuillaan.

Turkulainen FBC Loisto teki heti viime lauantaina pelatun ottelun jälkeen vastalauseen, koska Tampereen Classicin kokoonpanossa oli vuonna 2007 syntynyt varamaalivahti.

Hän oli sääntöjen mukaan liian nuori. Pääsarjojen sarjamääräysten 3. pykälän mukaan ”F-liigassa saa pelata aikuispelaajien lisäksi 2006 ja aiemmin syntyneet pelaajat”.

Asia eteni kilpailu- ja kurinpitoryhmän ratkaistavaksi. Normaalisti edustusoikeuksia koskevat vastalauseet käsittelevä pääsarjapäällikkö Jani Holopainen siirsi asian KKR:lle, koska tilanteessa jouduttiin arvioimaan myös ohjeita, joita pääsarjapäällikkö oli antanut.

Kolmihenkinen kilpailu- ja kurinpitoryhmä ei ollut yksimielinen, vaan päätös syntyi äänin 2-1.

KKR:n jäsenistä Veli Halonen ei olisi puuttunut ottelun lopputulokseen, mutta puheenjohtaja Olli Rausteen ja sihteeri Mika Hilskan kanta ratkaisi asian.

Classic vetosi epäselviin ohjeisiin

Classic vetosi vastineessaan siihen, että sarjamääräyksistä ja lisenssiohjeista muodostuva kokonaisuus on yksittäisen seuran näkökulmasta epäselvä ja tulkinnanvarainen.

Classic viittasi muun muassa Salibandyliiton sivuilla oleviin lisenssiohjeisiin ja sarjavastaavalta saamaansa epäselvään kirjalliseen ohjeistukseen kilpailusääntöjen 48§:n soveltamisesta.

Lisäksi Classic viittasi Salibandyliiton seuroille eri vaiheissa antamaan ohjeistukseen, jonka mukaan sarjaotteluiden kokoonpanoon ei olisi mahdollista lisätä edustusoikeudettomia pelaajia.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmä totesi päätöksessään, että ”yllä lueteltujen syiden yhteisvaikutuksena Classicille on voinut ymmärrettävästi syntyä virheellinen käsitys noudatettavan säännön sisällöstä”.

Ryhmä kuitenkin katsoi, että ”tapauksissa, joissa otteluun on osallistunut edustus- tai pelioikeudeton pelaaja, joukkueen määrääminen hävinneeksi ainoa sääntöjen sallima ratkaisu”.

Kilpailu- ja kurinpitoryhmän päätösasiakirja on kokonaisuudessaan luettavissa F-liigan kurinpitopäätöksistä.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola