Liigat

Classic TPS:aa etevämpi cupin välierässä – tamperelaiset vakuuttavalla esityksellä finaaliin

07.01.
2022
Liigat

Eetu Sikkinen iski Classicin avausmaalin 29 sekunnin pelin jälkeen. Kuva: Anssi Koskinen

Tampereen Classic ja Turun Palloseura kohtasivat perjantaina miesten Suomen Cupin välierissä Turun Kupittaalla. Classic voitti pelin 4-1 ja eteni lauantain finaaliin.

TPS sai peliin lentävän lähdön. Classic ylipelasi avausvaihdon ja TPS käytti tilaisuutensa Mikko Hautaniemen osuessa. TPS johti vain 15 sekunnin pelin jälkeen, mutta Classic tasoitti vain 14 sekuntia myöhemmin, kun Eetu Sikkinen ohjasi tasoituksen maalin edestä.

Avauserässä ei nähty enempää maaleja, mutta peli oli melko avointa. Paikkoja riittikin molemmissa kenttäpäädyissä, eikä yleensä hyvin varovaiset joukkueet pelanneet kovin tarkasti.

Toisen erän ainokaisen iski Classic erän alussa. Oskari Heikkilä petasi paikan Ville Lastikalle, joka laukoi pallon Oskari Fäldenin ohi. Classic oli toisessa erässä parempi joukkue ja hallitsi pallollista peliä. Tamperelaisjoukkue kontrolloi tapahtumia, mutta ei onnistunut osumaan useammin. TPS ei taasen päässyt juurikaan maalipaikoille.

Kolmoserässä Classic hallitsi edelleen peliä johtoasemassa ja loi enemmän huippupaikkoja. Peli oli tasaista kuitenkin läpi erän. TPS haki viimeisellä vitosella ilman maalivahtia hakien tasoitusta. Mikko Leikkasen oiva pitkä pallo löysi Lastikan, joka viimeisteli 3-1-maalin tyhjiin pari minuuttia ennen loppua. Viimeisellä minuutilla Nico Salo onnistui myös tyhjään rysään.

Itse pelissä Classic oli edellä ja siitä kertoo sekin, että se päästi yhden maalin, joka syntyi heti pelin alussa. Maalivahti Oskar Sillanpää oli erinomaisessa vireessä maalillaan ja TPS-virkaveli Fälden onnistui myös erittäin hyvin. Classicin tehopelaajia olivat Lastikka (1+1) ja Heikkilä (0+2).

Toinen finaalijoukkue ratkeaa perjantaina klo 21 alkavassa SPV-O2-ottelussa. Miesten finaali pelataan lauantaina klo 19.00.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen