Divarit

Divarikyylä: ”Kyseessä on mahdollisesti koko sarjan todellinen MVP joukkueelleen”

28.01.
2022
Divarit

LNM on kymmnen ottelun pisteputkessa. Kuva: Ari Arola

Vuoden 2022 puolella on ehditty pelata sen monta Divarin ottelua jo, että on aika haastatella sarjan asiantuntijaa Divarikyylää.

O2 edusti Divaria alkuvuodesta Suomen Cupin finaalitapahtumassa. Minkälainen kuva Amppareiden suorituksista jäi, jos vertaa liigajoukkueisiin?

– Ainakin ennakkoluuloton. Todella nälkäistä pelaamista, vaikkakin tasoero oli lopulta selkeä myös numeroiden valossa. Eroa korosti aika reilusti se, että SPV on fyysisesti ja urheilullisesti liigan kärkipäätä, kuten myös viikonlopun toinen ottelupari TPS ja Classic.

– Harmillista, että Amppareilta puuttuivat tykkikautta pelaava Elmo Lavonen, ”kevään Kaarlo” Mahlberg sekä yksi sarjan parhaista pelaajista Iiro Kinnunen. Positiivisena puolena näiden poissaolojen myötä nähtiin nuorten pelaajien taidonnäytteitä 2006-ikäluokan Marius Niemelän (0+2) ja 2007-ikäluokan Aatu Knuutin (1+0) muodossa.

Alkuvuoden 2022 kuumat ja kylmät joukkueet Divarissa?

– Kovat on kovia raapimaan pisteitä ja loput pelaavat tasaisesti ristiin. Muutaman joukkueen trendit kuitenkin hieman selkeämmin ylös- tai alaspäin.

Kuumat jo pidemmältä ajalta:

– FBC Turku: voittoputki jo 8 ottelua, vaikkakin pari ylitöiden puolelta.

– M-Team: 2022 puolella tasaisen varmasti kolmesti putkeen 6-5-voitto ja isommassa kuvassa jo 9 ottelun pisteputki.

– LNM: pisteputki jo 10 ottelua, taistelee yllättävästi vieläkin kotiedusta.

Kuumat viime aikoina:

– SalBa: kaksi isoa voittoa ja taas taistellaan jopa karsintojen välttämisestä.

– Welhot: neljä pistettä yhdeltä viikonlopulta on kova temppu sarjajumbona.

Kylmät:

– ÅIF: pystyy ottamaan irtopisteen FBC Turulta, mutta myös menettämään pisteen Welhoille. 2022 lähti hankalalla jaksolla käyntiin.

– Rangers: parin voiton jälkeen lähes kaikki positiiviselta näyttänyt katosi pelaamisesta ja lopputuloksena muutama kohtalokas tappio.

Kellarikerroksessa on todella hikiset oltavat. Ennusta mitkä joukkueet tippuu, ketkä karsii ja ketkä tekee parhaan mahdollisen suorituksen eli säilyttää sarjapaikan suoraan mahdollisimman huonolla sijoituksella pelaamatta ylimääräisiä pelejä?

– Pohjan osalta on vielä muutama todella iso keskinäinen ottelu edessä, varsinkin Pirkat nauttii melkoisen tärkeästä tuplaviikonlopusta kuukauden päästä.

Rangers – SalBa 19.2.
SalBa – Pirkat 26.2.
Pirkat – Rangers 27.2.

– SalBalle ennustan ykköskassarin paluun myötä paikkaa Divarissa myös tulevalle kaudelle. Kyseessä on mahdollisesti koko sarjan todellinen MVP joukkueelleen, sillä muiden veskareiden kanssa voitot tulivat vain Welhoista ja Soittorasiasta. Jani Lahden ollessa torjuntavastuussa tilastot ovat 4 voittoa 7 ottelusta ja tappiot ovat ns. budjetoituja pistemenetyksiä FBC Turulle ja Kooveelle.

– ÅIF on vielä 7 pistettä karkumatkalla viivan yläpuolella, mutta päätöskierrokselle lähdettäessä ero voi olla todella pieni. Laitetaan tällä ennustuksella hieman lisämotivaatiota sipoolaisten kevätkauteen.

– Pirkkojen kohtalo riippuu hyvin pitkälti ylempänä mainitusta tuplaviikonlopusta. Mitään suurta välähdystä paremmasta ei ole näkynyt vielä. Muihin joukkueisiin nähden pari peliä vähemmän pelattuna antaa hieman suojaa suoran putoamisen rajalle.

– Saako Rangers sairastuvalta kärkipelaajista Erik Heleniuksen ja Kaius Klemetin? Comebackin tehnyt Atte Silvennoinen helpotti hieman ja sai viisikkonsa sekä erityisesti Vili Näverin melkoiseen lentoon Josbaa vastaan napatussa vierasvoitossa. Welhoille, SalBalle ja Soittorasialle sen jälkeen kärsittyjen tappioiden perusteella suunta on kuitenkin kuopiolaisten matkaseuraksi Suomisarjaan.

SalBa

ÅIF
Pirkat

Rangers
Welhot

M-Team teki dokumentin vierasreissustaan. Onko bussissa istuminen Divarin suola?

– Bussissa istuminen todellakin on Divarin suola. Persoonat loistaa, joukkuehenki tiivistyy ja korttipelivelat kasvaa. Ei huonoja puolia, pelkkää iloista yhdessäoloa.

Divarikyylä breikkasi jo Jälkipeli.net-saitilla. Oletko ylpistynyt tästä huomiosta?

– Divari on yksi valtakunnan hienoimmista urheilusarjoista, joten siitä kirjoittaessa huomion saaminen ei tullut suurena yllätyksenä. Vaikea ylpistyä itsestäänselvyyksistä.

– FBC Turun päävalmentaja Mikko Stenforsille hatunnosto varsin sopivan vertailukohteen eli Classicin löytämisestä. Ei Divarista ihan niin ylivoimaista joukkuetta löydy, mutta tällä tasaisen vahvalla ja kokeneella ryhmällä etenee todella pitkälle. Maalintekovoima näytti jo hetkellisesti hieman heikentyneen Jani Hyytiäisen kauden keskeytyessä, mutta Juuso Forsman tuli erinomaisesti paikkaamaan tilannetta. Olisiko hänestä sateentekijäksi?

– Pääkallon ennakoissa viimeisellä neljällä kaudella kolmesti ennakkosuosikkina lähtenyt FBC Turku jatkaa edelleen Divarin suuren yleisön luomien paineiden ja odotusten alaisena. Hyvä, ettei joukkueen sisällä kuitenkaan stressata liikoja.

Missä muuten Divari-aiheiset podcastit?

– Kallocastissa on sopivasti ensi viikolla kuulijoiden kysymykset käsittelyssä, joten Divarin ystävien kannattaa lykätä Siltasen ja Lötjösen suuntaan ohittamaton määrä kysymyksiä, jotta jaksosta tulee lopulta Divari-spesiaali.

– Divarissa olisi kyllä tilaa podcastille, jossa pääsisi perkaamaan sarjan upeita persoonia ja Divarin erikoisuuksia pidempien juttutuokioiden kautta. Vahva tuki sille, joka tätä lähtee toteuttamaan.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen