Elina Hautojärvellä on selkeä voittoresepti sunnuntain Cup-finaaliin – ”Taistellaan kovaa ja ollaan kärsivällisiä”

TEHO Sport Suomen Cup

PSS:n Elina Hautojärvi oli yksi PSS-EräViikingit -välierän onnistujista. Kuva: Anssi Koskinen

Lauantain ensimmäisessä naisten välierässä kohtasivat F-liigan piikkipaikalla oleva PSS ja kolmantena majaileva EräViikingit. PSS:n ratkaisupelaaja Elina Hautojärvi odottaa innolla huomista Cup-finaalista.

Hallitsevan Suomen mestari matkasi Kupittaan palloiluhalliin, jossa joukkueella oli mahdollisuus voittaa kolmas perättäinen Suomen kentillä jaettava mestaruus, kun viime kevään SM-kullan jatkoksi joukkue oli onnistunut voittamaan elokuun Super Cupin. Vakuuttavan kauden tähän asti pelannut PSS valmistautui huolellisesti välierää varten. Aikainen ottelu ei porvoolaisia Hautojärven mukaan haitannut.

– Se alkoi oikeastaan eilen, meillä oli hyvä valmistava reeni. Hyvä tankkaus siihen ja hyvä aamupala tänään aamulla. Kerettiin hyvin virittäytymään peliin. Hyvä fiilis saatiin peliin, Hautojärvi kertasi otteluun valmistautumista.

Hautojärven mukaan joukkue sai otteluun kaipaamansa alun, josta se lähti hiljalleen paranemaan. Nousujohteisen, joskin maalittoman avauserän jälkeen toisessa erässä nähtiin molemmilta joukkueilta kaksi maalia.

– Haluttiin nostaa tasoa ja selkeästi meni puheet perille, kun alkoi tulla maaleja, Hautojärvi kertasi erätauolla sovittua suunnitelmaa toiseen erään.

F-liigan pistepörssin neljäntenä 15 ottelun jälkeen oleva Hautojärvi on onnistunut pelaamaan maali per ottelu -tahdilla ja tehopistelukemat näyttävät 15+6-lukemia. Lauantaina hyökkääjä oli tuttuun tapaan näkyvästi esillä 2+1-tehoillaan.

– Koko ajan parannetaan ja meilläkin oli tuossa alkukaudella oman kentän kanssa haastetta, mutta siitä on pelaaminen parantunut jatkuvasti. Joukkueen tekeminen on myös kehittynyt alkukaudesta, Hautojärvi kertaa oman kentällisensä ja joukkueen kautta tähän asti.

22-vuotias hyökkääjä joutui seuraamaan viime kauden Suomen mestaruuteen päättynyttä finaalisarjaa SB-Prota vastaan verkkarit yllään loukkaantumisen vuoksi. Nälkää siis varmasti riittää, kun Hautojärvellä on huomenna mahdollisuus olla mukana kentällä voittamassa PSS:n kauden toista mestaruutta.

– Ehkä siitä tulee sellainen fiilis enemmän, että on silloin ansainnut omalla tekemisellään sen palkinnon, jos auttaa joukkuetta esimerkiksi pisteiden muodossa kentällä. Kyllä se näkyy myös fiiliksessä sitten.

Porvoolaiset ovat juhlineet aimmin kahdesti Suomen Cupin mestaruutta. Viimeisin on kolmen vuoden takaa, kun joukkue kaatoi tänään välierässä kohdatun EräViikingit Tampereella pelatussa finaalissa 6-2-numeroin. Haastatteluhetkellä vastustaja huomiseen cup-otteluun ei ollut vielä selvinnyt, eikä sillä Hautojärven mukaan merkitystä ole kumpi sieltä tulee. Kaikki täytyy voittaa mieliäkseen voittaa mestaruuden.

– Taistellaan kovaa ja ollaan kärsivällisiä. Peitetään hyvin ja tehdään paikoista, hyökkääjä kaavailee voittoreseptiä sunnuntaille.

PSS kohtaa huomisessa finaalissa voittajan päivän toisesta välierästä Classicin ja TPS:n väliltä. Finaali pelataan sunnuntaina klo 19 alkaen ja ottelu näkyy suorana TV2:sen kautta.