Liigat

ErVi vahvistuu uusvanhalla puolustajalla, jonka liigaura ehti jo päättyä loukkaantumisiin: ”Tunnelmat olivat muutama kevät sitten haikeita”

11.01.
2022
Liigat

Teemu Metsälä nähtiin liigakentillä viimeksi kaudella 2018-19. Kuva: Anssi Koskinen

EräViikingit ja puolustaja Teemu Metsälä ovat solmineet toistaiseksi voimassaolevan pelaajasopimuksen. Helsinkiläisseura tiedotti 24-vuotiaan puolustajan sopimuksesta maanantaina. Sopimuksen jatkoa arvioidaan viimeistään Salibandyliiton asettaman siirtotakarajan (15.1.) kynnyksellä.

Metsälä on loppelaisen LFT:n kasvatti ja nuorten maailmanmestari vuodelta 2015.

Hän pelasi EräViikingeissä liigakaudella 2018-2019, mutta kausi jäi loukkaantumisten takia vain neljän ottelun mittaiseksi. Tällä kaudella puolustaja on pelannut Suomisarjan RSS Panthersissa. Metsältä löytyy liigakokemusta myös Steelersin riveistä.

– Viimeksi liigapelit loppuivat niin sanotusti lääkärin lausuntoon ja sen jälkeen päätin panostaa opiskeluun sekä työelämään. Nilkka saatiin vihdoinkin leikattua kesäkuussa 2021 ja sen kuntouduttua päätin lähteä pelaamaan Suomisarjaa RSS Panthersin riveihin, jossa tosiaan tähän asti on pelattu tätä kautta, Metsälä taustoitti.

– EräViikingeistä otettiin yhteyttä ja hetken mietittyäni päätin tarttua haasteeseen. Odotan innolla paluuta liigakentille.

EräViikinkien puolustus on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista. Näin ollen 38 liigaottelua urallaan pelanneen pallollisen rightin puolustajan saaminen tulee tarpeeseen.

– Ensinnäkin olen tosi iloinen siitä, että Teemu on päässyt jälleen täyteen kuntoon. Tunnelmat olivat muutama kevät sitten haikeita, kun hänellä ei ollut selkeää tietoa pelaajauran jatkosta, ErVin liigajoukkueiden johtaja Olli Lähdesmäki totesi.

– Meidän piti pelata huomenna tiistaina Steelersiä vastaan (ottelu sittemmin siirtyi), jossa alakertamme olisi ollut erittäin rikkonainen. Sitä kautta kartoitimme tilannetta nopeasti ulkopuolelta ja Metsälän nimi nousi nopeasti esiin. Hän pääsi viime viikolla jo harjoittelemaan joukkueen mukana ja meno näytti todella hyvältä.

Lähde: EräViikinkien tiedote

Jaakko Tiira
Pääkallo.fin toimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @jaakkotiira