Ulkomaat

Huhu Ruotsissa – Linköping on suomalaishyökkääjän perässä

25.01.
2022

Kevin Söderling on pelannut pääosan aikuisurastaan Ruotsissa. Kuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan Siriusta edustava Kevin Söderling, 25, saattaa olla vaihtamassa maisemaa Ruotsin sisällä lähiaikoina.

Expressen kertoi viime viikolla, että erityisesti Linköping on kiinnostunut vasemmasta laiturista. Linköpingin valmentaja David Gillek kommentoi aihetta seuraavasti Frislag-podcastissa.

– Siriuksessa on eräs, josta olemme olleet hyvin kiinnostuneita, mutta en halua nimetä ketään. Olemme erittäin kiinnostuneita hänestä ja olemme olleet jo aiemmilla kausilla. En halua olla ilkeä, mutta toivoisin heidän tippuvan niin meillä olisi paremmat mahdollisuudet hankkia hänet, Gillek sanoitti.

Podcastissa Gillek myönsi vielä, että kyseessä ”saattaa olla” nimenomaan Söderling. Pääkallon ruotsalaislähde vahvisti, että kyse on nimenomaan Söderlingistä ja Linköping toden totta haluaa Söderlingin mahdollisimman pian riveihinsä.

Jutussa suomalaishyökkääjä sanoi seuraavaa tilanteestaan.

– On tietysti aina hienoa, jos joku joukkue on minusta kiinnostunut, mutta tällä hetkellä keskityn siihen, että Sirius säilyy sarjassa. Ykkösasia on auttaa Siriusta säilymään.

Söderling myönsi lehdelle, että hän on ollut keskusteluyhteydessä Linköpingin kanssa aiempina vuosina ja varsinkin kun edellinen sopimus oli umpeutumassa. Nyt suomalaisen sopimus on jälleen loppusuoralla ja lääkärin opinnoista on jäljellä enää 1,5 vuotta, joten tilanne on sinällään erilainen kuin aiempina vuosina.

Söderling on tehnyt tällä kaudella 15 otteluun tehot 7+16 ja on pistepörssin 25. Vuodesta 2017 Siriusta edustanut hyökkääjä on pelannut Ruotsissa 139 liigapeliä ja iskenyt niissä tehopisteet 80+58=138.

Sirius on tällä hetkellä liigan viimeisenä ja on kerännyt vain kolme pistettä koko kaudella. Valmentajanvaihdoksistakin kärsinyt joukkue on todellisessa putoamisvaarassa tällä hetkellä. Linköping taasen johtaa sarjaa tällä hetkellä.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen