Divarit

Josba ja Sakari Salmela sopivat jatkosta – ”Monella pelaajalla ovat eri koulut sopivasti kesken”

13.01.
2022
Divarit

Sakari Salmela jatkaa Josban päävalmentajana. Tässä hän kuiskuttelee ohjeita Jere Kaartiselle. Kuva: Juhani Järvenpää

Miesten Divarijoukkue Josba uutisoi verkkosivuillaan, että päävalmentaja Sakari Salmela luotsaa ryhmää myös kaudella 2022-23.

Käytännössä kysymys oli seuran tiedotteen mukaan sopimuksen optiovuoden käyttämisestä. Salmela kertoo, että hänellä oli jo alun perin ajatus kahdesta vuodesta.

– Hyvä kesä ja syksy antoivat varmuuden, että haluan ehdottomasti jatkaa näiden lahjakkuuksien kanssa, Salmela kertoo seuran uutisessa.

Myös Josban seuratoiminnasta vastaava Mika Muukkonen on tyytyväinen.

– ”Sakke” on onnistunut hitsaamaan Josbasta yhtenäisen ja hyvähenkisen joukkueen. Myös pelillinen menestys kertoo vahvasti samaa viestiä, Muukkonen sanoo.

Salmela astui Josban edustusjoukkueen ruoriin täksi kaudeksi, kun Antti Ruokosen pitkä rupeama päättyi. Ruokonen siirtyi valmentajaksi Sveitsiin.

Salmelalta on jo peliuraltaan pitkä historia Josbasta: hän pelasi 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä kaikkiaan seitsemän liigakautta joensuulaisten paidassa. Hän oli voittamassa myös kolmea mitalia Josballe.

Josba putosi 25 liigavuoden jälkeen Divariin kauden 2014-15 päätteeksi. Edellisen kerran Joensuussa on pelattu Divarin pudotuspelejä keväällä 2018, mutta nyt alkukauden aikana Josba on ottanut paikkansa Divarin kärkipäästä.

Salmela uskoo, että joukkue säilyy hyvin kasassa myös tulevalle kaudelle. Tätä näkemystä tukevat hänen mukaansa myös ne salibandyssa usein merkittävät kentän ulkopuoliset asiat.

– Monella pelaajalla ovat eri koulut sopivasti Josban kannalta kesken, joten itselläni on myös vahva usko joukkueen rungon jatkamisessa, Salmela sanoo seuran uutisessa.

Josba kertoo seuran haluavan saada julkaistua myös muun valmennusryhmän sekä ensimmäiset pelaajasopimukset jo Divarin runkosarjan aikana.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola