Jukka Kouvalainen uskoi vakaasti jatkoajalla PSS:n voittomaalin tehneeseen Ella Holmbergiin: ”Olin 95% varma, että maali tulee!”

Jukka Kouvlainen riemuitsee joukkueensa kanssa. Kuva: Hannu Tuominen

Naisten Suomen Cup sai arvoisensa päätöksen, kun finaalissa kohtasivat PSS sekä TPS. Nousujohteinen finaali päättyi lopulta porvoolaisten voittoon jatkoajalla.

Finaalitaiston tauottua, mitali kaulassa, silmiin nähden iloinen Jukka Kouvalainen saapui haastatteluun muiden juhliessa kentällä.

Voittaminen on keskimäärin mukavampaa kuin häviäminen. Kliseiseen tapaan voisi udella tuntemuksista ottelun jälkeen, mutta sen Jukka kuitenkin väistää suoraan ammattilaisen tavoin.

– Kyllähän voittaminen tuntuu aina hyvältä, etenkin tuon työmäärän jälkeen mitä tehtiin. Kone käynnistyi meillä hitaasti, mutta loppua kohti päästiin hyvin paikoille. Toki kaverikin pääsi, mutta lähellä oltiin monta kertaa. Kyllähän se hyvältä tuntuu.

Finaaliottelu käynnistyi hieman tunnustellen ja etenkin ensimmäinen erä oli ajoittain kovinkin varovaista pelaamista. Ottelun edetessä sekä tempo että vaaralliset tilanteet lisääntyivät molemmissa päissä kenttää. Ottelusuunnitelmaan tämä osui kuitenkin, ja oli ennakoitu jo ennen ottelun alkua.
– Eka erä oli vähän kuin eilenkin (välierässä), kyttäilyä. Ensimmäisellä erätauolla vähän jopa sorruttiin ylivalmentamiseen. Käytiin vähän turhankin tarkkaan omia asioita läpi.

– Toisella erätauolla heitettiin fläpit nurkkaan ja haettiin enemmän asioita korvien väliin sekä rentoutta. Sitä kautta pelkistettiin tekemistä.

Vahvasta kolmannen erän hallinnasta huolimatta kolmas erä ei tuonut PSS:lle kaivattua voittomaalia. TPS:n peittopeli ja maalivahti Noora Vuorelan otteet pitivät lukemat tasoissa. Huolta omasta tekemisestä ei ”Kodella” eikä joukkueella ollut, ja jatkoajalle haettiinkin ennen kaikkea rentoutta peliin.

– Peli oli aika kivasti omissa käsissä, joten lähdetiin nauttimaan jatkoajalle.

Peli ratkesi viime aikoina voittomaaleihin erikoistuneen Ella Holmbergin laukaukseen, kun jatkoaikaa oli pelattu 4.42. Kouvalaisella oli kova luotto Ella Holmbergiin ratkaisuhetkellä.

– Olin 95-prosenttisen varma, kun Ella lähti leikkaamaan siihen keskelle, että hän pistää maaliin sen pallon. Sen verran hyvin olen tuon naisen oppinut tuntemaan tässä vuosien mittaan, että tiedän jo milloin hän maalin tekee, summasi Kouvalainen.

Kauden toinen kannu matkaa nyt Porvooseen. Super Cupin voitto sinne jo aiemmin kauden alussa suuntasi.

Suomen Cupin voitosta ei pelaajille ole suuria juhlia luvassa, sillä tiukka arki odottaa kulman takana. Kauden päätavoite, eli F-liigan mestaruus, on seuraavana kiikarissa.

– Askel kerrallaan, pitkä matka on vielä kauden lopputavoitteeseen. Tässä muut joukkuet ehtivät parantamaan omaa peliään vielä paljon. Meidän täytyy omaakin peliä parantaa tästä vielä huomattavan paljon.

Lisää tunnelmia PSS:n leiristä julkaistaan maanantaiaamuna.