Liigat

Jussi Piha päättää peliuransa tähän kauteen – esittää keväälle pari toivetta

21.01.
2022
Liigat

Jussi Piha kertoi vaikeasta päätöksestään. Kuva: Esa Takalo

Classicin Jussi Pihalla on käynnissä pelaajauran viimeiset kuukaudet.

Piha julkaisi perjantaina Twitterissä kirjoituksen, jossa kertoi ratkaisunsa taustoista. Hänen mukaansa aiempina vuosina pelaamisen jatko on ollut itsestäänselvää, mutta nyt tilanne on eri.

– Monen asian summana ja kokonaisuutta pohdittuna olen päättänyt, että mun peliura loppuu tähän kauteen, Piha kirjoittaa.

Ratkaisu ei ole ollut helppo: sen äärellä Piha kertoo itkeneensä monta kertaa. Nyt ratkaisun tehtyään hän kertoo kokevansa myös helpotusta. Hän toivoo vapautuvansa urheilijan kuplasta, joka antaa mahdollisuuden keskittyä elämässä muihin asioihin.

Loppukautta ajatellen hänellä on päivityksensä mukaan kaksi toivomusta.

– Kaikkien (myös lasten ja nuorten) pelit pysyy käynnissä ja mä saan lopettaa urani yhdessä yleisön kanssa.

500 liigapinnan raja häämöttää

Vuonna 1987 syntyneellä Pihalla on menossa uran 16. liigakausi. Hän on edustanut aiemmin Espoon Oilersia ja nyt 10. kautta Tampereen Classicia.

Piha on pelannut toistaiseksi urallaan liigan runkosarjassa reilut 360 ottelua, joissa on iskenyt runkosarjassa tasan 400 pistettä.

Pudotuspelejä on kertynyt toistaiseksi yhden verran yli sadan. ja pudotuspelien pistemäärässä sadan pinnan raja on neljän päässä.

Piha oli voittamassa maailmanmestaruutta Prahassa 2018. Hän tavoitteli julkisesti paikkaa joulukuussa pelattuihin MM-kotikisoihin, mutta ei päässyt joukkueeseen.

Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola