KrP-uran ensimmäinen liigamaali makeaan paikkaan – tiistain tiukoista peleistä vierasvoitot Pirkanmaalle

KrP:n Henri Johansson iski kaksi kertaa Markus Laakson selän taa. Kuva: Esa Jokinen

Viikon ainoat F-liigaottelut pelattiin tiistai-iltana. Kärkiottelussa Espoossa mittelivät Oilers ja Classic, Happee ja Nokian KrP kohtasivat puolestaan Jyväskylässä.

Molemmat ottelut olivat tiukkoja ja ratkesivat ainoastaan yhden maalin erolla. Pisteet lähtivät vierasjoukkueiden mukana Pirkanmaalle: KrP voitti 5-4 ja Classic puolestaan 3-2.

KrP:n vierasvoiton ratkaisi 12 minuuttia ennen loppua Topias Simonen, jolle maali oli ensimmäinen KrP:n nutussa isketty F-liigamaali. Edellisessä seurassaan Welhoissa Simonen kihautti liigassa 12 kertaa, mutta tämä oli ensimmäinen näätäpaidassa. Kaksi osumaa iski KrP:lle vähän tutumpi maalintekijä, Henri Johansson.

Happee-tähti Peter Kotilainen huilasi tuntemattomaksi jääneestä syystä ensimmäisen erän, mutta pääsi irti toisessa ja iski yhden maalin jyväskyläläisille.

Happeen onnistujiin kuului myös maalivahti Markus Laakso, jonka 22 torjunnan joukossa oli useita huippupelastuksia.

Molemmat joukkueet tuhrasivat ottelussa rangaistuslaukauksen, kun KrP:n Miska Mäkinen ensimmäisessä ja Happeen Niko Laiti toisessa erässä eivät onnistuneet viimeistelemään pilkkuaan.

Jyväskylän otteluun sai koronarajoituksen vuoksi ottaa vain 20 katsojaa.

Jussi Pihalle 400. piste

Espoossa oli koronarajoitusten vuoksi tyhjät katsomot, kun Oilers ja Classic iskivät yhteen kärkiottelussa.

Ottelu oli siirretty perjantailta 24.9., jolloin se keskeytettiin hieman puolivälin jälkeen Classic-puolustaja Krister Savosen kauden päättäneen loukkaantumisen vuoksi. Tuolloin ottelu oli keskeytyshetkellä tilanteessa 5-5.

Nyt ottelu aloitettiin alusta ja 0-0:sta, ja Classic haki pisteet Tapiolasta mukaansa 3-2-voitolla.

Espoolaiskasvatti Jussi Piha pääsi juhlimaan entisessä kotihallissaan uransa 400. runkosarjapistettä, kun hän syötti toisessa erässä Albert Koskisen tekemän 3-1-osuman, mikä jäi lopulta voittomaaliksi. Pihan liigauran avauspisteet tulivat kaudella 2007-08 juurikin Oilersin paidassa.

Oilersin molemmista maaleista tiistaina vastasi Justus Kainulainen. Jälkimmäisen hän iski rangaistuslaukauksesta.