Läpimurtokautta F-liigassa pelaava Aaro Tammiranta luottavaisena Cup-finaaliin – ”Pitää löytää se pohjalainen suuri sydän”

Aaro Tammiranta oli liukkaalla pelipäällä perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Aaro Tammiranta oli liukkaalla pelipäällä perjantaina. Kuva: Anssi Koskinen

Perjantain toisessa välierässä ratkaistiin toinen finaalijoukkue Seinäjoen Peliveljien ja O2-Jyväskylän välillä. Läpimurtokauttaan F-liigassa pelaava Aaro Tammiranta lähtee luottavaisena lauantai-illan Cup-finaaliin.

Myöhäisillan kamppailussa kohtasivat F-liigassa pudotuspelipaikasta taisteleva SPV ja Divarissa seitsemäntenä majaileva O2-Jyväskylä. Ottelun alkamisajankohta poikkesi totutusta ja Tammirannan mukaan valmistautuminen erosi hieman normaalista.

– Myöhäinen peli vaati kaikilta vähän energiajuomaa sun muuta, ettei ollut ihan normaali valmistautuminen matsiin. Hyvin suoriuduttiin, vaikka oli vähän nahkea alku. Kyllä peli lähti siitä sitten liikkeeseen.

Vauhdikkaassa avauserässä nähtiin viisi maalia, joista kolmesta ensimmäisestä vastasi SPV. Hieman malttamattomana pallon kanssa työskennellyt liigajoukkue päästi lukemien valossa O2:sen peliin mukaan, kun vastustaja onnistui kahdesti avauserän lopulla.

– En sanoisi että kiirehdittiin pallolla, mutta pyrittiin toimittamaan sitä maalille nopeasti ja jätettyä kaveri heti matkasta. Saattoi toki täten näyttää, että vähän kiirehdittiin siinä, mutta toteutettiin kyllä pelisuunnitelmaa, Tammiranta kuvaili avauserää.

Tänä vuonna 21 vuotta täyttävälle hyökkääjälle kulunut kausi on ollut läpimurtokausi F-liigassa. 13 liigaotteluun seinäjokelainen on naulannut 5+4-tehot ja tänäänkin onnistumisia tuli kahden maalin ja yhden syöttöpisteen verran.

– Tässä joulun alla on pelit lähtenyt vielä vähän paremmin liikkeelle ja on tuntunut löytyneen jokin ekstravaihde meidän kentälliselle. Paikkoja on ollut itsellä paljon isompaankin maalimäärään, että tarjoilu on ollut kyllä kohdillaan. Tänään napsu pari maalia ja kolmaskin tuli, mutta tuomari laittoi sen omaksi maaliksi. Mennään näillä, Tammiranta kuvailee omaa ja kentällisensä kautta tähän mennessä.

Lauantain Cup-finaalissa vastaan asettuu kovin mahdollinen vastustaja, Classic. Muutamasta poissaolosta huolimatta oman välieränsä vakuuttavasti hoitanut Classic tulee tarjoamaan aivan erilaisen ottelun tämän iltaiseen kamppailuun verrattuna, jonka Tammiranta tietää hyvin.

– Huomenna on sitten aivan eri tasoinen vastustaja vastassa, että vaatii vähintään yhtä hyvän valmistautumisen. Tiedetään, että kovempia kaksinkamppailuita tulee olemaan huomenna, että tämän päivän väännöt eivät riitä todellakaan siihen. Palloa saatiin ihan hyvin maaliin, että toivottavasti menee huomennakin.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti, joista SPV on onnistunut voittamaan toisen. Tuo voitto tuli elokuussa pelatusta Super Cupin finaalista, jossa pohjanmaalaiset nousivat takaa-ajoasemasta voittoon. Tammirannan mukaan joukkue on valmis huomenna voittamaan SPV:n seurahistorian kolmannen cupin mestaruuden.

– Pitää löytää se pohjalainen suuri sydän tälle lajille. Aloitetaan pelaamaan omaa peliä ja vähän enemmänkin. Ollaan oltu yksittäisissä peleissä erittäin hyviä ja en näe yllätyksenä, jos huomennakin kairataan voitto kotiin. Se vaatii tekoja.