MM-sankari Justus Kainulainen kolmen vuoden jatkosopimukseen Oilersin kanssa – ”Toiminta on kehittynyt vuosi vuodelta”

Justus Kainulainen Oilersissa. Kuva: Esa Takalo

Justus Kainulainen Oilersissa. Kuva: Esa Takalo

Hyökkääjä Justus Kainulainen, 22, on solminut kolmen vuoden jatkosopimuksen F-liigan Esport Oilersin kanssa.

Kainulainen oli joulukuun MM-kisojen suomalaissankareita iskiessään MM-finaalissa hattutempun. Ruotsi kuitenkin voitti finaalin maalein 6-4.

Hollolasta kotoisin oleva Kainulainen pelasi kaksi ensimmäistä liigakauttaan LaSB:ssa ja LASBissa. Meneillään oleva kausi on jo neljäs Oilersissa. Liigapelejä on kertynyt kaikkiaan 148 (180+85). Viime kaudella Kainulainen saavutti ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan aikuisten SM-mitalinsa Oilersin oltua hopealla liigassa.

– Ammattimaisena organisaationa Oilers tarjoaa erinomaiset puitteet menestykseen. Toiminta on kehittynyt vuosi vuodelta. Näen että täällä pystyn kehittymään vielä hurjasti pelaajana ja joukkueena pystymme kamppailemaan tosissaan mestaruudesta, Kainulainen sanoitti Oilersin tiedotteessa.

Oilersin päävalmentaja Heikki Luukkonen oli tyytyväinen verrattaen pitkään jatkosopimukseen.

– On hienoa seurata hänen kehitystään kohti kansainvälistä huippua. Uskoisin, että meillä on aika hyvä ja jouheva yhteistyö, ja toivottavasti molemmat oppivat ja kehittyvät matkan varrella. Oilersissa ja joukkueessamme voidaan olla aidosti ylpeitä siitä kehityksestä, mitä Justus on henkilökohtaisella tasollaan tehty. Arjen tekemisen ollessa kunnianhimoista hyviä asioita tapahtuu. Herraa on selvästi pidetty treeneissä riittävän lujalla hikipisaroita vuodattaen.